Rumænsk indbrudstyv påstod nødværge, da landsmand døde

Marian-Lucian Tucan døde kun 27-år gammel af en hjerneblødning forårsaget enten af knytnæveslag i ansigtet eller af et hårdt fald mod asfalten. Arkivfoto.

Rumænsk indbrudstyv påstod nødværge, da landsmand døde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Af tre indbrudstyve kom de to op og slås. Den ene døde. De to andre påstod, at han trak kniv i en brandert.

HOPTRUP: Efter et natligt indbrud hos købmanden i Hoptrup i august, gik det helt galt for tre rumænske indbrudstyve. De havde brækket døren op med et koben og forsynet sig med byttepenge, skrabelodder, cigaretter og spiritus for over 7000 kroner.

Men i mørket gik de rundt på markerne og ledte efter en anden by at overnatte i. Da de nåede til sommerhusområdet i Diernæs tre en halv time senere kom to af dem op og slås. Den ene knaldede til sidst panden i asfalten og vågnede aldrig igen.

Marian-Lucian Tucan blev halvandet døgn efter erklæret død på Odense Universitets Hospital. Han blev 27 år.  Han havde fået en hjerneblødning; enten af sammenstødet med vejen eller af de knytnæveslag, han fik af den 31-årige landsmand.

I denne uge blev den 31-årige mand så dømt for indbruddet og vold. Han fik otte måneders fængsel og blev udvist af Danmark med indrejseforbud i seks år.

Den sidste rumæner blev kun dømt for indbruddet. Det fik han to måneders fængsel samt udvisning for.

 

Sagen kort
De tre rumænere begik indbruddet hos Spar-købmanden i Hoptrup omkring klokken 2 den 19. august. Omkring klokken 5.50 lå Marian-Lucian Tucan dybt bevidstløs i Viekærparken ved Diernæs. Han vågnede ikke igen. Han blev erklæret død på Odense Universitets Hospital søndag den 20. august klokken 16.03. Han blev 27 år. Han kom fra byen Jud Groj i det sydvestlige Rumænien. 

Han trak kniv

Men begge påstod under retsmøderne i sagen, at det var Marian-Lucian Tucan, der havde startet slagsmålet; dels ved at drikke sig fuld i en hel flaske Jack Daniels og derefter stikke ud efter den 31-årige med en hobbykniv.

Det troede retten dog ikke på.

- Du og din kammerat har haft en del timer til at få snakket situationen igennem og forberede, hvad I skulle forklare, om hvad der var foregået, afgjorde dommer Hanne Sofie Christensen.

De to overlevende indbrudstyve var venner og kendte knap nok Marian-Lucian Tucan. De havde stort set lige mødt ham. Efter volden stak de af til fods. De blev anholdt lidt senere på dagen, efter at havde købt en busbillet til Kolding.

Rumænsk indbrudstyv påstod nødværge, da landsmand døde

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce