Virksomheder og skoler åbner sig for hinanden

Ulrik Kragh håber, at projektet kan få de unge til at have de lokale virksomheder i baghovedet, når de vælger uddannelse. Arkivfoto: Chresten Bergh

Virksomheder og skoler åbner sig for hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt samarbejde skal øge de unges kendskab til jobmulighederne i Vejen Kommune. For virksomhederne skal det gerne betyde mere lokal arbejdskraft, mens de unge får et indblik i, hvordan det, de lærer i skolen, kommer dem til gavn på arbejdsmarkedet.

Vejen Kommune: To verdener åbner sig for hinanden, når Vejen Kommune og Udvikling Vejen søsætter nyt samarbejde mellem skolerne og virksomhederne.

Projektet er en del af kommunens vækststrategi frem mod 2020. Tanken er at øge de unges kendskab til jobmulighederne i Vejen Kommune.

- Det skal skabe nogle gode relationer mellem de unge mennesker og virksomhederne i Vejen Kommune, så de ved, at der er nogle spændende steder at arbejde, når de vælger uddannelse, og når de er færdiguddannede, siger Ulrik Kragh, direktør i Udvikling Vejen, som skal finde virksomheder til samarbejdet.

Samtidig passer projektet med folkeskolens bestræbelser på at åbne sig ud mod omverdenen. På den måde kan fremtidens softwarearkitekter, tømrere, ingeniører, og kontorassistenter få en forståelse for, hvordan fagene i skolen - i første omgang engelsk og naturfag - kan bruges i det virkelige liv.

- Sådanne ahaoplevelser står meget tydeligere, når det bliver vist på en arbejdsplads, frem for det blot er noget, læreren siger vil være godt at kunne. Vi har brug for unge, der har lyst at arbejde i vores virksomheder, og derfor støtter vi op om Vejen Kommunes ambitiøse initiativ om at gøre fagene praksisnære, siger Bo Rimer fra slagterivirksomheden Skare i en pressemeddelelse.

Skare er en af virksomhederne, der er en del af projektet. En anden er it-virksomheden Zispa i Vejen, som leverer it-baserede kundetilpassede videndelingsværktøjer til det private, det offentlige og staten.

- Det kommer ofte bag på unge kandidater, at vores hverdag i høj grad går ud på at forstå mennesker, se sammenhængene i deres arbejdsprocesser og gøre videndeling let. Ud over, at it-medarbejdere hos Zispa har fordel af kulturforståelse, så er det også en fordel at være god til engelsk. To af vores nye it-medarbejdere er rumænske statsborgere og uddannet fra Ålborg Universitet i Esbjerg. Selvom vi forsøger at lære dem dansk, så er der bare mange ting, der gør det engelske sprog nødvendigt, siger direktør Frank Helbo Christensen i pressemeddelelsen.

Pilotprojekt
I første omgang er der tale om et pilotprojekt med elever fra 7. til 10. klasse på Grønvangskolen, Jels Skole, Brørupskolen og Højmarkskolen samt ti virksomheder. Når pilotprojektet er færdigt, skal det udbredes til alle kommunens skoler og omfatte flere fag, så mellem 60 og 80 skoleklasser skal på virksomhedsbesøg mindst én gang om året. Det er ambitionen, at 25 virksomheder er involveret i løbet af det næste år. Hvis virksomheder ønsker at vide mere om, hvordan de kan deltage, kan de kontakte Udvikling Vejen på telefonnummer 73848500.

Forventningsafstemning

I Vejen Kommune kalder chefkonsulent Kirsten Busk projektet spændende.

- Vi har altid besøgt virksomheder i et vist omfang, men det er nyt at strukturere indsatsen så professionelt, som vi har gjort her. Vi vil gerne væk fra de der hyggebesøg, hvor der ikke er nogen mål for, hvad parterne skal have ud af det, siger hun.

I stedet er der udarbejdet en skabelon, skolerne udfylder i samarbejde med virksomhederne.

- Tanken er at få afstemt, hvad man forventer af hinanden, og finde ud af, hvad der skal ske før, under og efter virksomhedsbesøget, siger Kirsten Busk.

Ulrik Kragh oplever, at virksomhederne er imødekommende, og det glæder ham.

- Der kommer til at mangle fagligt og højtuddannet arbejdskraft i de kommende år. Denne indsats er et skridt hen imod, at vi forbereder os bedst muligt til den situation, siger han.

Virksomheder og skoler åbner sig for hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce