Vejen oplever markante stigninger i huspriserne

Huspriserne stiger rundt i Vejen Kommune. Omkirng 13 procent har stigningen været det seneste år. JV-arkiv

Vejen oplever markante stigninger i huspriserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

En top fem-placering har Vejen Kommune opnået i en oversigt over udviklingen på huspriserne det seneste år. 13,5 procent er priserne steget fra marts 2018 til sammen måned i år.

Vejen Kommune: Der har været stille omkring huspriserne i Vejen Kommune i en årrække. Men i en frisk statistik, som Boligsidens Markedsindeks har offentliggjort, så ligger Vejen rigtig godt til.

Det bliver faktisk til en top fem-placering i den seneste oversigt over udviklingen i huspriserne for første kvartal af 2019. Den gennemsnitlige kvadratmeterpris var i marts på 7.191 kroner, og det er en stigning på 13,5 procent i forhold til året før.

Vejen har den femtehøjeste udvikling - kun overgået af Langeland, Struer, Sorø og Ikast-Brande. Der er ikke andre kommuner fra det syd- og sønderjyske i top ti ifølge statistikken.

Ifølge Boligsiden Markedsindeks er der nu langt flere kommuner uden for de helt store byer, som oplever en rigtig god udvikling i huspriserne. Og det er der flere årsager til:

- Højkonjunktur, høj beskæftigelse og lave renter har udløst stigende efterspørgsel på huse, hvilket vi først så i de store byer, men nu har effekterne spredt sig til andre kommuner - også dem, der ligger langt fra de store byer, siger Birgit Daetz, boligøkonom og kommunikationsdirektør ved Boligsiden.dk.

Hun føjer til: - Det er en positiv udvikling for Danmark og især de områder, som tidligere har haft svært ved at tiltrække nye beboere til deres huse."

Højkonjunktur, høj beskæftigelse og lave renter har udløst stigende efterspørgsel på huse, hvilket vi først så i de store byer, men nu har effekterne spredt sig til andre kommuner - også dem, der ligger langt fra de store byer.
Birgit Daetz, boligøkonom

Sund stigning

Selv om der er tale om en beskeden stigning for hele landet på to procent, så er det værd at bemærke, at tendensen gør sig gældende i store dele af landet.

I 62 ud af landets 98 kommuner er husene således blevet mere værd i forhold til første kvartal 2018.

- Det er jo ikke voldsomme prisstigninger, når vi ser på tallene for hver enkelt region, men det er sunde stigninger - især fordi vi kan se, at udviklingen har spredt sig til endnu flere dele af provinsen, siger Birgit Daetz.

For første gang siden december 2014 stiger priserne på huse mere, end de gør på markedet for ejerlejligheder. Her fremgår det, at salgspriserne lå to procent over niveauet for de første tre måneder af 2018. Til sammenligning var priserne på ejerlejligheder blot steget 1,7 procent i forhold til sidste år.

Vejen oplever markante stigninger i huspriserne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce