Vejen bejler til pris som årets almene kommune

Holsted Boligforenings nybyggeri i Glejbjerg fra 2017. Til næste år opføres ni boliger magen til, centralt i Holsted. Foto: Boligkontoret Danmark

Vejen bejler til pris som årets almene kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Boligkontoret Danmark har Vejen Kommune som kandidat til jubilæumspris. Samarbejde mellem kommune og boligforeninger er et argumenterne bag motiveringen.

Vejen: I konkurrence med tre andre kommuner er Vejen bragt på bane til en pris som; Årets almene kommune.

Det er Boligkontoret Danmarks jubilæumspris, som går til den kommune, som yder en særlig indsats for de lokale almene boligselskaber. Ud over Vejen er kandidaterne Esbjerg, Horsens og Middelfart.

- At blive indstillet til prisen er en fin anerkendelse af, at man gør sit arbejde godt, og det er vi glade for, at der er blevet lagt mærke til, siger borgmester Egon Fræhr.

Boligkontoret Danmark fylder i år 70 år, og det er baggrunden for prisen.

-Vi vil i Boligkontoret Danmark gerne benytte vores jubilæum til at sætte de almene boliger på dagsorden. Vi samarbejder med kommuner rundt om i hele landet, og vi har reflekteret over, hvad et godt samarbejde med kommunen indebærer. De tanker vil vi gerne dele, og samtidig anerkende de kommuner, hvor samarbejdet med de almene boligselskaber fungerer rigtig godt," udtaler Boligkontoret Danmarks administrerende direktør Michael Demsitz, som begrundelse for prisen. Fire kommuner er blevet indstillet til prisen: Esbjerg, Horsens, Middefart og Vejen.

Boligkontoret Danmark
Boligkontoret Danmark administrerer godt 32.000 lejeboliger for 59 boligselskaber og 11 kommuner. Hovedkontoret ligger i København, medens udlejningen og driften foregår fra otte lokale afdelingskontorer rundt omkring i landet.Organisationen har godt 500 ansatte inklusiv viceværter og omsætter for ca. 2 mia. kroner årligt. Der er ingen, der skal tjene på almene lejeboliger. Boligkontoret Danmark er ligesom boligselskaberne en non-profit organisation.

Tre lokale foreninger

Boligkontoret Danmark administrerer 59 almene boligselskaber - og cirka 31.000 boliger rundt om i hele landet. I Vejen Kommune er det Holsted Boligforening, Rødding Egnens Boligselskab samt Sct. Georgs Parken.

- Vi sætter med prisen fokus på den vigtige samarbejdsrelation mellem kommunerne og boligforeningerne. Det er vores overbevisning, at gode og trygge boligbebyggelser med en afbalanceret beboersammensætning er en uundværlig forudsætning for bæredygtige byer og boligområder. Årets almene kommune skal derfor gå til den kommune, som viser et særligt engagement i samarbejdet med de almene boligselskaber. Det passer godt på Vejen Kommune, siger boligforeningens landsformand Klaus Bentzen.

Det glæder borgmesteren: - Vi har arbejdet aktivt og flyttet os omkring lejeboligselskaberne, så vi har bestemt et positivt forhold til de almene boligselskaber i vores kommune. Uanset om vi vinder eller ej, giver indstillingen til prisen stof til eftertanke, og det er jo vigtigt, supplerer Egon Fræhr og tilføjer, at kommunen gennem flere møder har udvidet samarbejdet og forbedret kontakten til de almene boligforeninger til gavn for borgere og tilflyttere.

Vinderen offentliggøres i midten af november.

Vejen bejler til pris som årets almene kommune

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce