Vejen Kommune siger ja tak til Plusture

Martin Boye fra Liberal Alliance frygter, at Vejen Kommune ved at tilbyde Plusture går ind og konkurrerer med private taxiselskaber. Arkivfoto: Martin Ravn

Vejen Kommune siger ja tak til Plusture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et liberalt forslag om, at borgerne selv skal sørge for transporten, blev stemt ned i byrådssalen.

VEJEN KOMMUNE: Et flertal i Vejen Byråd vedtog tirsdag at tilbyde borgerne Plusture, udviklet af FlexDanmark, Rejseplanen og trafikselskaberne. Turene kan kobles sammen med bus- eller togrejser via Rejseplanen og sikrer, at borgerne kan komme direkte fra A til B med brug af kollektiv trafik. Der benyttes for eksempel en Flextur hen til bussen/toget eller en Flextur fra bussen/toget og hen til bestemmelsesstedet.

I byrådssalen var der politisk debat. Løsgænger Anni Grimm frygtede, at udgifterne til Plusturene vil løbe løbsk. Hun foreslog, at ordningen skal evalueres, hvis udgiften ryger op over 30.000 kroner om året.

Også Martin Boye fra Liberal Alliance frygtede økonomisk usikkerhed og ville vide, om Vejen Kommune - uafhængigt af, hvad andre kommuner mener og gør - kan trække sig ud af ordningen.

Han påpegede desuden, at Vejen Kommune med Plusturene konkurrerer med private taxiselskaber.

- Kan vi ikke som kommune bede borgerne om selv at tage den her udgift? Det ender som regel med at være billigere og bedre tilpasset borgernes behov, sagde han.

Vi taber på området med den kollektive trafik. Det er det, vi får at vide, når borgere og virksomheder skal bedømme os som kommune.
Vagn Sørensen, byrådsmedlem (V)

Opfylder et behov

Han fik på byrådsmødet oplyst, at det er usikkert, om kommunerne enkeltvis kan trække sig ud af ordningen, og både han og Anni Grimm fik af flere politikere at vide, at ordningen både gavner miljøet, er god for land-befolkningen, og at den imødekommer et behov.

- Vi taber på området med den kollektive trafik. Det er det, vi får at vide, når borgere og virksomheder skal bedømme os som kommune. Udgifterne er ikke løbet løbsk. Vi sparede en masse på området for nogle år siden, og kun en lille del af dette beløb er brugt på kollektiv trafik, lød det fra Vagn Sørensen (V).

Vejen Kommune siger ja tak til Plusture

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce