Vejen Kommune i top ti i stigning på kvadratmeterpriser

Ifølge Lars Slangerup, ejendomsmægler og medindehaver af EDC i Vejen, nyder Vejen godt af Finanstilsynets skærpede låneregler, der får folk til at søge ud af de større byer. PR-foto

Vejen Kommune i top ti i stigning på kvadratmeterpriser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tal fra Boligsiden viser, at den gennemsnitlige kvadratmeterpris på villaer og rækkehuse i kommunen er steget med næsten ti procent det seneste år. EDC-mæglerne i Vejen oplever højere priser og mindre liggetid i kommunen generelt.

VEJEN KOMMUNE: 7.779 kroner per kvadratmeter. Det har købere af villaer og rækkehuse i Vejen Kommune i gennemsnit skulle betale det seneste år. Det er en stigning på 9,8 procent i forhold til august sidste år, hvilket bringer kommunen ind på en niendeplads blandt de største prisstigninger rundt omkring i landets kommuner.

Det viser nye tal fra Boligsidens Markedsprisindeks.

Ifølge Lars Slangerup, der er ejendomsmægler og medindehaver af EDC i Vejen, er boligmarkedet i kommunen generelt positivt kendetegnet ved stigende salgspriser og faldende liggetider.

- Der er ingen tvivl om, at der er sket en prisstigning på kvadratmeterpriserne for hele kommunen. Det primære tryk ligger selvfølgelig inde i Vejen, men områder som Brørup og Jels følger også godt med, fortæller han.

Generelt oplever ejendomsmæglerne ikke, at priserne falder nogle steder i kommunen. Men priserne i Vejen by oplever en større stigning end udkantsbyerne i kommunen.

Top 10: Her stiger salgspriserne mest
Kommune Kvadratmeterpris i gennemsnit Ændring seneste årMorsø 6.048 kr. 20,8 %

Lemvig 6.086 kr. 18,6 %

Norddjurs 7.689 kr. 12,6 %

Kerteminde 11.396 kr. 11,3 %

Glostrup 26.239 kr. 10,9 %

Viborg 11.103 kr. 10,9 %

Vesthimmerland 6.716 kr. 10,6 %

Fredericia 12.965 kr. 9,9 %

Vejen 7.776 kr. 9,8 %

Vordingborg 7.987 kr. 9,7 %

Kilde: Boligsiden

Nye låneregler har betydning

Finanstilsynets skærpede låneregler indskrænker boligkøberes muligheder for realkreditlån med variabel rente og afdragsfrihed. Reglerne går ud over dem, der skal låne mere end 60 procent af boligens pris og fire gange så meget som husstandens årlige indkomst.

Det får ifølge Lars Slangerup folk til at søge væk fra de større byer.

- Vi ser en opbremsning af boligsalget i København, Aarhus og de større byer i Trekantområdet. Folk søger ud, hvor priserne har været knapt så stigende før i tiden. Det nyder vi godt af i Vejen nu, siger han.

Spørger man Lars Slangerup er det Vejens infrastruktur, erhvervsklima og gode forhold for børnefamilier, der får folk til at tage kommunen i betragtning. Vejen Idrætscenter spiller også en vigtig rolle.

- Motorvejen går lige forbi, og med den er der ikke så langt til Kolding og Esbjerg. Derfor er der mange, der opfatter Vejen som en god pendlerby, siger han.

Vejen Kommune i top ti i stigning på kvadratmeterpriser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce