VM i maraton kano og kajak kan ende i Jels og Vejen

Det internationale kano-forbund har set nærmere på forholdene ved Jels-søerne og imødeser en ansøgning om et værtskab for et verdensmesterskab. Arkivfoto

VM i maraton kano og kajak kan ende i Jels og Vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Et officielt bud skal afgøre, om verdensmesterskaber i 2023 skal afvikles på Jels-søerne og med indkvartering i Vejen Idrætscenter. Eventen kræver kommunal medfinansiering.

Jels-Vejen: Værtskabet af verdensmesterskaber i Maraton Kano og Kajak i 2023 kan ende i Vejen Kommune.

Verdensmesterskaber holdes hvert femte år, og i september i år var det Vila de Prado i Prado, som var vært ved det store arrangement.

Efter en henvendelse fra Trekantområdet Danmark har Vejen Kommune været i dialog med Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) for at se nærmere på mulighederne for at sende et officielt bud på at afvikle VM-arrangementet i 2023.

Repræsentanter for International Canoe Federation har været på besøg i Vejen Kommune. Her blev der set nærmere på forholdene omkring Jels-søerne og Søbadet. Delegationen var samtidig i Vejen Idrætscenter, hvor det tænkes, at atleterne skal bo.

Om forbundet
Dansk Kano og Kajak Forbund (DKF) blev stiftet i 1921.I 1924 var DKF med til at stifte det Internationale Kano og Kajak Forbund (ICF) på et møde i København, og DKF blev i 1927 medlem af Danmarks Idrætsforbund.

Siden 1933 har der været afviklet EM i sporten og siden 1938 VM. Fra 1936 har Kano- og Kajaksporten været på det olympiske program.

DKF er Danmarks nationale organisation, der samler alle kano- og kajakaktiviteter under én hat for derigennem at skabe synergi, vidensdeling og inspiration på tværs af discipliner, alder og organisationsform.

Lokal opbakning

Delegationen udtrykte samlet set stor tilfredshed med både de fysiske rammer som den opbakning, som repræsentanterne oplevede. Det internationale forbund vil derfor gerne modtage et bud på eventen. I processen har Jels Roklub, Jels Lokalråd og Vejen Idrætscenter vist stor opbakning.

Et bud på værtskabet koster omkring 300.000 kroner, og her vil Sport Event DK dække de 75 procent. Vejen Kommunes andel vil være 75.000 kroner.

Borgmester Egon Fræhr oplyser, at der arbejdes videre på værtskabet, og at det undersøges, hvorvidt finansieringen kan ske fra Vejen Kommunes Eventpulje. Eventpuljen støtter events inden for kultur og fritid. I puljen er der årligt 512.000 kroner. Sagen har været behandlet på det seneste møde i økonomiudvalget.

Hvis VM-arrangementet tildeles Vejen Kommune, vil der være et finansieringsbehov på i alt 2,4 millioner. Heraf forventes Sport Event Denmark at finansiere halvdelen, mens Vejen Kommunes andel vil være 1,2 millioner kroner.

Det vurderes, at et mesterskab af dette omfang kan være med til at brande Vejen, Jels og Trekantområdet som attraktive steder for natur- og idrætsoplevelser. Samtidig vil eventen aktivere Søbadet i Jels på en anderledes facon og vise, at den forholdsvis nye facilitet har mange anvendelsesmuligheder. Mange foreninger - både lokalt og regionalt - vil blive involveret.

Der forventes omkring 900 deltagere ved verdensmesterskaberne, som afvikles over fem-seks dage, og det skønnes, at tilskuerantallet vil være 7-8.000. Der skal være omkring 250 frivillige for at afvikle eventen, som vurderes til at give en turismeomsætning på cirka otte millioner kroner.

VM i maraton kano og kajak kan ende i Jels og Vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce