Ungdomsskoleleder om narko-sms'er: Vi kan altid kontaktes

Et eksempel på de sms'er, der bruges til at sælge stoffer.

Ungdomsskoleleder om narko-sms'er: Vi kan altid kontaktes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvis man får kendskab til - eller selv modtager - sms'er med tilbud på stoffer, så er der hjælp at hente i det lokale SSP-samarbejde.

Vejen Kommune: Jakob Petersen, der er leder af Vejen Ungdomsskole, hvor også SSP-arbejdet i Vejen Kommune hører under, er ligesom Kristina Høyrup overrasket over, at det tilsyneladende er blevet meget nemt for unge - og andre - at få fat i stoffer.

- Vi ved godt, at det eksisterer, men vi kender ikke hele omfanget af problemerne. Vi arbejder altid meget opsøgende, og hvis vi opdager, at sådan noget foregår, er vi altid i tæt kontakt med familieafdelingen og politiet. Hvis det er nødvendigt, siger Jakob Petersen og tilføjer:

- Det handler også om at have en god portion sund fornuft, så de unge ved, hvad de skal gøre. Men det er vigtigt, at man er åben omkring det. Det vil vi altid gerne hjælpe vores unge og deres forældre med.

Vi altid gerne i dialog

SSP-arbejdet dækker over et samarbejde mellem skolerne, socialområdet og politiet. Formålet med samarbejdet er blandt andet at mindske kriminalitet og misbrug blandt kommunens børn og unge og rette fokus mod at sikre den bedste fysiske, psykiske og sociale trivsel.

Og kommunens SSP-konsulenter er ofte rundt på skolerne for at tale med de unge, der går i 7., 8. og 9. klasse, samt kommunens ungdomsuddannelser og FGU skolen, samt i lokalmiljøerne.

- Vi er rundt og snakke på alle skoler i hele kommunen, og vi vil altid gerne være i dialog. Vi har flere konkrete oplæg og dialogformer. De handler ikke kun om stoffer, og vi snakker ud fra ungdomskulturer og tendenser, fortæller Jakob Petersen, der opfordrer både unge og forældre til at kontakte både politiet og SSP-konsulenterne, hvis får kendskab til, at noget er galt.

- Forældre og de unge må altid gerne ringe til os, hvis de er i tvivl om, hvordan de skal reagere. Vi snakker også om narko, når vi er ude på skolerne, men hvis der er nogle skoler eller forældre, der er bekymrede, kan de altid kontakte os, siger Jakob Petersen.

Ungdomsskoleleder om narko-sms'er: Vi kan altid kontaktes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce