Superstudent har store forskerdrømme

18-årige Anette Saugaard Hansen fra Jels er blevet optaget på det anerkendte University of Edinburgh. Foto: Pia Mortensen.

Superstudent har store forskerdrømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Anette Saaugaard Hansen er sluppet gennem nåleøjet - hun er blevet optaget på University of Edinburgh og flytter til Skotland i næste uge.

Jels: Onsdag den 5. september sætter 18-årige Anette Saaugaard Hansen fra Jels kurs mod Edinburgh. Den skotske hovedstad bliver den nybagte students base for de næste fire år.

- Jeg skal læse medicinal biologisk kemi på University of Edinburgh. En bachelor tager fire år, og jeg regner med at tage en kandidat bagefter, fortæller Anette Saaugaard Hansen, der har store drømme om at blive forsker.

Et mål, som nok skal nås for den ambitiøse superstudent, der præsterede et eksamensgennemsnit på det, der svarer til 11.

- Jeg tror i hvert fald, jeg har valgt det rigtige sted. Universitetet er anerkendt på verdensplan, og der er flere nobelpristagere, der har gået der. Jeg håber, at det kan være med til at åbne døre fremadrettet.

Hendes drøm om at komme ind på universitet i Edinburgh var dog tæt på ikke at lykkes.

- På min ansøgning fik jeg svar om, at jeg til min studentereksamen skulle præstere mindst tre 10-taller i mine +A fag samt et gennemsnit på minimum 10,5 i dansk. Det gjorde mig noget nervøs, og jeg begyndte at læse helt vildt meget op til eksamen. Vi skulle til 17 skriftlige eksamener på 17 dage, fortæller hun.

Mellem de mange eksamener og lektier har Anette fundet ro på søen.Foto: Martin Ravn
Mellem de mange eksamener og lektier har Anette fundet ro på søen.Foto: Martin Ravn
Foto: Martin Ravn

IB student

Studenterhuen blev sat på de lyse lokker den 17. maj på Kolding Gymnasium, hvor Anette kunne kalde sig IB student - den internationale studentereksamen, hvor meget af undervisningen foregår på engelsk. Men modsat alle andre studenter, så kunne hun ikke skrive den afsluttende karakter i huen.

- Eksamenerne sendes til censorer i udlandet, så vi fik først svar på, hvordan det var gået den 6. juli klokken 15, forklarer Anette.

Da det endelig lykkedes hende at komme på systemet, var resultatet ikke det, hun havde håbet på.

- Jeg fik det, der svarer til et 7-tal i kemi. Det forstod jeg ikke, for jeg synes, det var gået godt. Nu måtte jeg pludselig indstille mig på, at jeg skulle læse herhjemme i stedet, fortsætter hun.

For at foreberede sig optimalt brugte hun meget af sommerferien på at læse yderligere op til starten på universitetet.

- Jeg sad faktisk til en terminsprøve, da der pludselig begyndte at tikke mails ind fra University of Edinburgh. Jeg måtte jo ikke åbne dem, så da jeg endelig var færdig, var det første jeg gjorde at checke mine mails. Det var en masse informationsmateriale om, at jeg var blevet optaget på universitetet alligevel. Jeg blev bare SÅ glad, siger hun med et smil.

Født i Vejen

Anette Saaugaard Hansen er født i Vejen, men da hun var seks år, flyttede familien til Warszawa, hvor faren havde fået job.

- Dernede gik jeg på en amerikansk/international skole, så jeg taler flydende engelsk, forklarer hun.

For syv år siden flyttede familien til Jels, men det var lidt svært at komme hjem til en almindelig dansk folkeskole.

- Jeg startede på Jels Skole. Det var svært, fordi jeg var vant til meget striksere undervisningsformer og klassekammerater med samme baggrund som mig selv, så efter det første år, flyttede jeg til Kolding Realskole, hvor de har en international klasse, fortæller Anette.

Det er også, hvad hun kan se frem til, når hun i næste uge siger goddag til sine nye klassekammerater.

- Vi starter med en introduktionsuge, og den 8. september flytter jeg ind på kollegiet, hvor jeg skal dele lejlighed med fire andre. Jeg ved ikke, hvilke lande, de kommer fra, men det bliver spændende, siger hun.

I gymnasietiden har hun brugt Jels Sø til at stresse af. Hun er flittigt medlem af Jels Roklub.

- Roning giver afstresning, og jeg har allerede fundet ud af, at der er et rohold på universitetet, så det skal nok gå, lyder det fra Anette Saaugaard Hansen.

Superstudent har store forskerdrømme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce