Skoler ser frem til økonomisk præmie for karakterløft

Næste år begynder 65 elever i 9. klasse på Østerbyskolen. Også dette skoleår skal der arbejds med at mindske andelen af elever, der får et gennemsnit på under 4 i dansk og matematik. Arkivfoto: Søren Gylling

Skoler ser frem til økonomisk præmie for karakterløft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Højmark- og Østerbyskolen har hævet fagligt svage elevers karakterer. Nu ser de frem til en millionbelønning fra regeringens skolepulje.

Vejen Kommune: Skoler med mange fagligt svage elever skal have en kontant belønning, hvis de kan hæve karaktergennemsnittet.

Det mener regeringen, som sidste år afsatte en pulje på en halv milliard kroner til formålet.

I Vejen Kommune kom Højmark- og Østerbyskolen med i projektet. Nu melder skolerne ud, at de begge er lykkedes med at mindske andelen af elever, der får under 4 i gennemsnit i dansk og matematik ved den afsluttende prøve i 9. klasse.

Andelen skal falde med fem procent hvert år, for at skolerne kan se frem til en kontant præmie på mellem 1,3 og 1,5 millioner kroner.

Puljen
Sidste år afsatte regeringen en pulje på 500 millioner kroner over tre år til elevløft i folkeskolen.124 skoler blev udvalgt til puljen, fordi de har en høj andel af elever, der får under karakteren 4 i dansk og matematik. Heraf har 104 skoler valgt at deltage i arbejdet med puljen.

Ud af de 104 skoler kan de 60 formentlig se frem til en kontant præmie på mellem 1,3 og 1,5 millioner kroner.

De første præmier vil blive udbetalt i sommeren 2018 på baggrund af karakterindberetningen.

Skrivekurser og vejledning

På Østerbyskolen har 37 elever netop taget afgangsprøven. 21 procent af dem har fået et gennemsnit under 4 i dansk og matematik. Derudover er der seks tosprogede elever fra skolens mosaikklasser, som ikke har været i Danmark længe nok til at tage afgangsprøven. De trækker andelen af elever, der har fået under 4 i gennemsnit i dansk og matematik op på 33 procent. Trods det er det alligevel lykkes skolen at sænke andelen 5 procentpoint siden sidste år. Dermed håber skolen, at de kan se frem til en kontant belønning.

Ifølge viceskoleleder Mette Kragh har man hele skoleåret arbejdet målrettet for at løfte eleverne.

- Vi har blandt andet sat en ekstra lærer på i danskundervisningen, hvor der er behov for det. Vi har fulgt eleverne tæt i forhold til deres karakterer og prøver, og de, der har haft behovet, har fået stave- og skrivekurser, siger hun og fortsætter:

- Vi har også hyret en UU-vejleder en ekstra dag om ugen til snakke med eleverne om, hvordan man tackler sociale og personlige udfordringer. Hver måned har vi evalueret og reguleret indsatsen. Som det ser ud nu, har vi nået målet, og det er vi selvfølgelig glade for.

En økonomisk millionbevilling betyder, at skolen får råd til at igangsætte flere indsatser også i de yngre klasser.

Flere penge næste år

På Højmarkskolen fik 28 procent af afgangseleverne sidste år et karaktergennemsnit på under 4 i dansk og matematik. I år er det 20 procent af de 51 afgangselever.

- Vi har fra starten iværksat holddannelse i dansk og matematik og støtte til de elever, der har haft brug for det. Både i form af faglige redskaber til at klare prøverne men også støtte til motivationen. Det har været strukturerede og justerbare indsatser med fokus på den enkelte elevs udvikling, lyder det fra skoleleder Lene Korsgaard.

- Får vi pengene, er det en ressourcemæssig anerkendelse af vores indsats. Men først og fremmest gør det det økonomisk nemmere for os at lave flere tiltag fremadrettet, fortsætter hun.

Det endelige tilsagn om pengepræmien får skolerne til efteråret, og pengene udbetales i slutningen af 2018.

Lykkedes det også skolerne at hæve karaktergennemsnittet næste skoleår, venter der endnu en økonomisk gevinst.

Skoler ser frem til økonomisk præmie for karakterløft

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce