S-formand bakker lokal folketingsmand op i striden om 10. klasse

- Socialdemokratiet kommer ikke til at støtte, at 10. klasserne flyttes ud af kommunerne og til erhvervsskolerne. Den garanti gav Mette Frederiksen på gruppemødet til Troels Ravn (S). Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

S-formand bakker lokal folketingsmand op i striden om 10. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Socialdemokratiet støtter ikke, at 10. klasserne flyttes ud af kommunerne og til erhvervsskolerne. Den garanti har Troels Ravn (S) fået af Mette Frederiksen på gruppemøde i partiet.

VEJEN: Debatten om 10. klassernes fremtid raser, allerede inden forhandlingerne på Christiansborg er begyndt.

Lokalt har folketingsmedlemmerne Anni Matthiesen (V) og Troels Ravn (S) markeret sig. Senest har Anni Matthiesen peget på, at S-formand Mette Frederiksen på et årsmøde for Danske Erhvervsskole og Gymnasier i sidste uge bakkede op om hendes forslag om at flytte 10. klasserne til erhvervsskolerne.

Det har fået Troels Ravn(S) til at tage spørgsmålet op på socialdemokraternes gruppemøde på Christiansborg. Og han siger derfra:

- Socialdemokratiet kommer ikke til at støtte, at 10. klasserne flyttes ud af kommunerne og til erhvervsskolerne. Den garanti gav Mette Frederiksen på gruppemødet.

- Folkeskolen er meget boglig i dag. Vi har behov for også at vægte de praktiske fag, så flere unge mennesker kan se sig selv som håndværkere. En placering af 10. klasse på ungdomsuddannelserne fungerer godt nogen steder, og det skal understreges, nogen steder. For du har ret, Troels, at hvis man sagde, at alle 10. klasserne med et slag skulle placeres på erhvervsuddannelserne, så ville afstandene nogle steder blive for lange. Der, hvor det kan lade sig gøre, er det en spændende tanke, og vi vil gerne knytte 10. klasse og erhvervsuddannelserne tættere sammen, men vi skal tage lokale og geografiske hensyn. Vi har aldrig ønsket, at ansvaret for 10. klasse skulle tages fra kommunerne, eller at velfungerende 10. klassecentre skulle nedlægges i kommuner uden en erhvervsskole, sagde Mette Frederiksen ifølge Troels Ravn på gruppemødet.

Vi har aldrig ønsket, at ansvaret for 10. klasse skulle tages fra kommunerne, eller at velfungerende 10. klassecentre skulle nedlægges i kommuner uden en erhvervsskole.
S-formand på partiets gruppemøde
SAGEN KORT
Anni Matthiesen, Venstres børne- og undervisningsordfører, har foreslået, at grundskolens 10. klasse lægges ind under erhvervsskolerne for at få flere unge til at vælge en håndværksmæssig uddannelse og opfylde erhvervslivets behov for faglært arbejdskraft.Troels Ravn, folketingsmedlem for Socialdemokratiet, skoleleder på orlov og tidligere undervisningsordfører, er kraftig modstander af at flytte 10. klasserne fra kommunerne og folkeskolen.

Lokale tidligere skolefolk, blandt andet Poul Erik Hansen, Askov, ser Venstres forslag som første skridt til helt at afskaffe 10. klasse og gøre dette klassetrin til en begyndelse/indføring til en erhvervsuddannelse.

Mette Frederiksen, Socialdemokratiets formand, støttede i sidste uge på Danske Erhvervsskoler og Gymnasiers årsmøde Venstres forslag: "Jeg synes selv, at Venstres forslag om at flytte 10. klasse på erhvervsskoler er godt."

På et gruppemøde i Socialdemokratiet var Mette Frederiksens standpunkt ændret en del ifølge partifællen Troels Ravn. På mødet gav Mette Frederiksen ifølge Troels Ravn en garanti for, at 10. klasserne ikke flyttes fra kommunerne og til erhvervsskolerne.

Kolding en risiko

Han understreger, at det centrale i hans kritik af Anni Matthiesens og Venstres udmeldinger er, at de ifølge presseomtale ønsker 10. klasserne flyttet til erhvervsskolerne, og at Venstre ikke er nervøs for eventuel modstand, der måtte være i de kommuner, der mister en 10. klasse.

- Jeg er uenig med Anni Matthiessen og Venstre. Sådan et forslag vil betyde, at 10. klasse i Vejen Kommune, som ikke har erhvervsuddannelser med håndværkerlinjer, kunne risikere at skulle flyttes til eksempelvis Kolding. Derfor er jeg selvfølgelig tilfreds med garantien fra Mette Frederiksen, om at dette ikke kommer til at ske med støtte fra Socialdemokratiet. Venstres forslag er et centralistisk forslag, som vil betyde lange skoleveje, og det vil gøre det vanskeligt at få alle unge med på en uddannelse, siger Troels Ravn.

S-formand bakker lokal folketingsmand op i striden om 10. klasse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce