Politisk tavshed om nyt budget: Der forhandles stadig

På tirsdag den 4. september er der Økonomiudvalgsmøde. Her samles hele byrådet igen for at drøfte budgettet. Arkivfoto: H.C Gabelgaard

Politisk tavshed om nyt budget: Der forhandles stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På trods af et overstået budgetseminar ønsker partierne endnu ikke at melde klart ud, hvor de mener, at der skal spares for at få budgettet til at gå op. Forhandlingerne er stadig i gang, lyder det fra borgmester Egon Fræhr (V).

Vejen Kommune: Byrådspolitikerne holder kortene tæt ind på kroppen.

Gruppeformændene i byrådet ønsker på nuværende tidspunkt ikke at fortælle noget konkret om, hvad der kom ud af budgetseminaret, der fandt sted torsdag og fredag i sidste uge.

- Vi er i midt i en forhandling, og jeg skal holde sammen på alle tropper. Jeg kan sige, at der kom en række gode forslag og input, som vi arbejder videre med, og så vil Økonomiudvalget forholde sig til det på næste møde, siger borgmester Egon Fræhr (V).

- Derudover kan jeg sige, at der har været fokus på effektiviseringer af vores drift og på, om vi kan reducere anlægsudgifterne. Der var en god forståelse for opgaven. Vi havde et positivt budgetseminar, og jeg tror på, at vi når i mål med fuld opbakning, fortsætter borgmesteren.

Sådan lyder det også fra Jørgen Thøgersen (S).

- Der var et fællesskab og en forståelse af, at vi skal løse opgaven sammen. Der vil komme besparelser, der kan mærkes. Vores fornemste opgave er at afbøde det mest muligt. I en normal budgetforhandling byder vi ind med forslag til projekter, der skal lægges ind i budgettet. I år handler det mere om, hvad vi kan acceptere af besparelser. Det kan vi ikke fortælle mere konkret om før mødet i Økonomiudvalget, siger han.

I en normal budgetforhandling byder vi ind med forslag til projekter, der skal lægges ind i budgettet. I år handler det mere om, hvad vi kan acceptere af besparelser.
Jørgen Thøgersen (S)
Budget 2019
Torsdag og fredag i sidste uge var politikerne i Vejen Byråd på budgetseminar.Her fremlagde direktionen det tekniske budget. Driftsomkostningerne for 2019 og overslagsårene 2020-2022 bliver årligt omkring 50 millioner kroner højere end budgetteret, hvis politikerne ikke griber ind.

På budgetseminaret drøftede politikerne blandt andet, hvordan man vil forbedre driftsresultatet.

Politikerne fortsætter forhandlingerne tirsdag den 4. september, hvor alle byrådsmedlemmer deltager i økonomiudvalgsmødet.

Budgettet førstebehandles tirsdag den 11. september.

Tirsdag den 9. oktober vedtages det endelige budget.

Nej til skattestigning

Ifølge Frank Schmidt-Hansen (K) er partierne enige om de store linjer i budgettet.

- Alle ved, at opgaven er alvorlig, og vi er ikke tilhængere af serviceforringelser. Så skal vi se, om vi kan blive enige om, hvor effektiviseringerne og besparelserne skal findes, for dem kommer vi ikke udenom. Nogle ting er vi enige om, men der er også punkter, der er plads til at drikke en kop kaffe eller to over. Jeg kan sige, at Konservative i hvert fald ikke kommer til at stemme for skattestigninger, højere dækningsbidrag eller grundskyld, og derudover vil vi kæmpe for at friholde folkskolerne mest muligt, siger han.

Martin Boye (LA) ønsker endnu ikke at udtale sig konkret om budgetforhandlingerne.

- Vi havde et konstruktivt møde, og vi arbejder hårdt på at gøre følgerne af situationen så små som muligt. Yderligere kommentarer har jeg ikke, siger han.

Sådan lyder det også fra Jakob Borgensgaard (EL).

- Jeg vil ikke fortælle noget konkret om, hvor vi står. Vi er stadig i gang med en forhandling, og det er alt for tidligt at sige, hvor vi ender, lyder det.

Det er ikke lykkedes JydskeVestkysten at komme i kontakt med Anni Grimm (DF) og Anker Ulsdal (SF)

Politisk tavshed om nyt budget: Der forhandles stadig

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce