Politiker vil sove i telt i protest mod kommunalt frås

Enhedslistens byrådsmedlem Jakob Borgensgaard protesterer mod kommunens beslutning om at holde budgetseminar med overnatning på Nymindegab Kro. I stedet vil han overnatte i telt tæt på kroen. Arkivfoto: Søren Dippel

Politiker vil sove i telt i protest mod kommunalt frås

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det er helt urimeligt, at kommunen sender byrådspolitikerne på kroophold i forbindelse med budgetforhandlingerne, samtidig med at der skal spares. Det mener Enhedslistens Jakob Borgensgaard, der i stedet vil sove i telt.

Vejen Kommune: Kommunen skal spare 50 millioner kroner.

En kendsgerning som Enhedslisten i Vejen tager meget alvorligt. Så alvorligt, at bestyrelsen enstemmigt har vedtaget, at byrådsmedlem Jakob Borgensgaard (EL) ikke skal overnatte på Nymindegab Kro sammen med de øvrige byrådspolitikere i forbindelse med budgetseminaret den 23.-24. august. Et ophold, der sammenlagt koster 50.000 kroner.

- Selvfølgelig skal Jakob deltage i budgetforhandlingerne, men vi kan og vil ikke understøtte kommunens overforbrug i en tid, hvor vi står over for nedskæringer og effektiviseringer. Nogle vil måske kalde det symbolpolitik, og det er helt okay. Vi har det fint med at sende vores vælgere et signal om, at det her ikke er i orden, siger bestyrelsesmedlem Maya Ryom.

Jakob Borgensgaard bekræfter beslutningen og fortæller, at han i stedet skal sove i telt i et frit naturområde nær kroen.

- Jeg synes, det er mærkeligt at sende et signal om, at vi skal spare, men vi har samtidig råd til at sende byrådspolitikerne på kroophold. Det kan godt være, at 50.000 kroner ikke er mange penge i et kommunalt budget, og at overforbruget er langt større i andre kommuner, men det er princippet. Og jeg er sikker på, at jeg kommer til at sove helt utrolig dejligt i teltet, siger Jakob Borgensgaard, der dog ikke vil svare klart på, om han opfordrer de øvrige byrådspolitikere til at følge hans eksempel.

- Hvert enkelt byrådsmedlem må gøre, hvad de synes er rimeligt. Men jeg synes ikke, det er rimeligt at overnatte.

Jeg synes, det er mærkeligt at sende et signal om, at vi skal spare, men vi har samtidig råd til at sende byrådspolitikerne på kroophold.
Jakob Borgensgaard (EL), byrådsmedlem
Budgetseminar
Vejen Kommune holder budgetseminar på Nymindegab Kro den 23.-24. august.27 byrådsmedlemmer, to folk fra administrationen samt direktionen deltager i seminaret.

Opholdet koster omkring 50.000 kroner eksklusiv moms.

Ja til mad og drikke

Byrådspolitikeren siger dog ikke nej til mad og drikke under seminaret.

- Der skal være nogle rimelige udgifter til forplejning, og det er nok en konkret afvejning fra gang til gang, hvor grænsen går. Jeg synes, det er okay, at vi tilbydes et måltid mad, men vores grænse går ved overnatningen.

Vejen Kommune sparer ikke noget ved, at Jakob Borgensgaard vælger at sove i telt til budgetseminaret. Kommunen har fået en fast pris på opholdet hos Nymindegab Kro. Det bekræfter borgmester Egon Fræhr (V).

Maya Ryom fortæller, at bestyrelsen har pålagt Jakob Borgensgaard, at han desuden snarest skal stille forslag i byrådet om, at fremtidige møder holdes i kommunens egne bygninger, uden overnatning og med rimelig forplejning.

- Når vi kræver af vores ansatte, at de skal løse deres opgaver på arbejdspladserne i kommunen, burde vi også kunne kræve det af os selv, siger Maya Ryom.

Politiker vil sove i telt i protest mod kommunalt frås

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce