Ny vindmølleplan: Et slag i luften

I 2015 sagde byrådet nej til en flere vindmøller i Vejen Kommune, og det fejrede møllemodstanderne med champagne. Nu er de med Kurt Hjort-Gregersen i spidsen (sidder yderst til højre) klar til at kæmpe imod en ny mølleplan i Holsted. Foto: Steen Rasmussen

Ny vindmølleplan: Et slag i luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Best Energi i Grindsted vil på et borgermøde torsdag aften præsentere "Holsted Energi Park." Formand for teknisk udvalg Vagn Sørensen tror ikke, byrådet vil se positivt på projektet.

HOLSTED: Et forslag om "Holsted Energi Park" med solceller og vindmøller ved motorvejen vest for Holsted By har tilsyneladende hårdt brug for medvind, hvis det skal blive til virkelighed.

Allerede før et borgermøde om projektet torsdag aften på Centralhotellet har en tidligere meget aktiv gruppe møllemodstandere mobiliseret tropperne for at bekrige planerne, og der er heller ikke meget støtte at hente fra formand for kommunens tekniske udvalg, Vagn Sørensen.

For tre år siden lykkedes det modstanderne at bremse to vindmølleparkerne i henholdsvis Bækbølling og Sekær. Denne gang er det firmaet Best Energy ejet af tidligere folketingsmedlem Bent Stubkjær, som vil forsøge at samle opbakning fra lokale borgere.

- Men det bliver meget svært, forudser Vagn Sørensen, som kun kender planerne fra en annoncen, hvor Best Energy inviterer til borgermøde. Der er ikke indsendt en ansøgning om tilladelse til projektet.

- Det gamle byråd var for tre år siden fuldstændig enig om at sige nej til vindmøllerne, og jeg kan ikke forestille mig, at det nuværende byråd vil se anderledes på det i dag. Der skal i al fald nogle fantastisk gode argumenter til at ændre min holdning.

- Vindmøllerne deler befolkningen i to lige store grupper, så jeg mener ikke, der er stemning for flere vindmøller på land. De skal ud på havet, hvor de ikke generer nogen.

Vagn Sørensen oplyser, at han sandsynligvis deltager i borgermødet torsdag aften for at orientere sig om projektet.

Hensyn til naboer

Thomas Schack fra Best Energy fortæller, at det nye projekt netop er tilrettelagt og placeret, så det generer færrest mulige naboer.

- Vi har lyttet til det, som byrådet tidligere meldte ud, nemlig at der skal en god lokal opbakning til en vindmølleplan, for at det kan blive godkendt. Der er derfor i vores plan en væsentlig større afstand til naboerne end ved det projektet i Sekær, som byrådet dengang sagde nej til.

- Men det vil vi alt sammen informere om på borgermødet, siger Thomas Schack, der venter 50-100 deltagere i mødet.

Den gældende kommuneplan siger, at der ikke er udlagt arealer til vindmøller. Skulle byrådet vælge at se positivt på en ansøgning fra Best Energy, skal kommuneplanen altså ændres.

Ny vindmølleplan: Et slag i luften

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce