Murer-ungerne fandt hinanden

Hanne og Ejnar Christensen kan torsdag den 14. februar fejre diamantbryllup.Foto: André Thorup

Murer-ungerne fandt hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der har været mange bump på vejen i Hanne og Ejnar Christensens 60 år lange ægteskab. Derfor er der ekstra grund til at fejre, at de torsdag den 14. februar har diamantbryllup.

Holsted: Duften af hjemmebagt rugbrød rammer næseborene i samme øjeblik, avisens udsendte træder ind i rækkehuset på Overmarken 27b i Holsted. Hunden Smutti tager ivrigt imod, og det samme gør Hanne og Ejnar Christensen til en snak om den store mærkedag, der venter på torsdag.

- Det er Ejnar, der bager rugbrød. Jeg står for franskbrøddet, smiler Hanne, mens hun hælder kaffe op ved det lille køkkenbord.

Parret mødte hinanden til onsdagsbal på Centralhotellet. Et populært samlingssted for byens unge, og selvom Hanne var fra Glejbjerg, så fandt hun alligevel vej til Holsted.

- Hun gav sig ikke så´n lige med det samme, griner Ejnar og sender Hanne et kærligt blik.

De tjente begge på landet, men den levevej måtte Ejnar opgive som 25-årig, hvor han fik en diskusprolaps. På spørgsmålet om, hvad han så kastede sig over, kommer reaktionen prompte:

- Jeg blev maskinsnedker, det kan du se, siger han og fremviser højre hånd, hvor der mangler et par fingerled.

Humoren fejler ikke noget - heller ikke selvom alderen efterhånden siger 85 og 82 år.

- Ja, jeg er lidt foran Hanne, siger Ejnar.

Da vi skulle gå op ad kirkegulvet til vores guldbryllup, spurgte den yngste af vores børn, om de skulle holde os under armen, så vi ikke faldt.
Ejnar Christensen, diamantbrudgom.

Murerungerne

Hanne fik arbejde i hjemmeplejen i Holsted Kommune, og da brylluppet stod på Varde Rådhus, var det med parrets førstefødte, Anders, i hånden.

- Ja, han kom før, vi nåede at blive gift, men vi var forlovet, forsikrer Hanne.

Parret flyttede senere til Glejbjerg, men kom tilbage til Holsted, da familien var blevet udvidet og krævede mere plads. De rykkede ind på Fasanvej og flyttede i 1977 over åen til Overmarken.

På det tidspunkt var familien Christensen blevet til seks personer, da døtrene Britta, Jonna og Marianne var kommet til.

- Vi kommer begge to fra en stor familie. Faktisk er vi begge ud af en søskendeflok på ti. Sådan er det at være murerunger, griner Ejnar og hentyder til, at begge deres fædre var murer.

I fritiden har musik fyldt meget, specielt i Ejnars liv. Det startede dog først efter parrets sølvbryllup i 1984.

- Vi fik et hammonorgel i gave. Så jeg begyndte at tage ud og spille. Faktisk så spiller jeg stadig på Åparken én gang om måneden, fortæller Ejnar.

Og Hanne gør ham følgeskab.

- Ja, jeg tager med og laver kaffe. Jeg er kommet der i mange år, og de tror stadig, jeg er ligeså frisk. Men efterhånden er jeg jo blevet ligeså gammel selv, griner hun.

Stor sorg

Det har ikke ligefrem ligget i kortene, at parret skulle få lov at blive gamle sammen. Begge har været igennem tre rygoperationer, Ejnar har været ramt af kræft og Hanne kæmper med maveproblemer. Den største kamp, de har været igennem, var dog, da de mistede deres datter, Britta, der sammen med sin mand omkom i en trafikulykke for 12 år siden.

- Det kommer man aldrig over. Men vi var tvunget til at komme videre - vi skulle jo også tænke på de andre børn, fortæller parret.

Og parret kæmpede sig videre og gav sig selv lov til at smile igen. Ikke mindst da de ved deres guldbryllup tog fusen på alle gæsterne.

- Da der havde været morgensang, troede alle gæsterne, at de skulle inviteres indenfor. I stedet inviterede vi dem ned i kirken, hvor vi blev viet af sognepræst Helle Yskes. Hun holdt en fantastisk tale, fortæller Ejnar.

Bagefter var der fest på Centralhotellet, og det skal der også være på torsdag. For 60 års ægteskab er værd at fejre. For som Hanne slutter:

- Der har været bud efter os mange gange, men vi har været heldige.

Murer-ungerne fandt hinanden

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce