Millionprojekt skal styrke naturvidenskaben

- Undervisningen og dagen i dag er en del af et stort projekt, som vi og tre andre gymnasier deltager i over tre år, fortæller rektor Lars Amdisen Bossen fra Vejen gymnasium og hf. Arkivfoto

Millionprojekt skal styrke naturvidenskaben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Første trin af projekt "Anvendt naturvidenskab" blev taget af gymnasieelever på Vejen Gymnasium.

VEJEN: Første trin i et stort elevprojekt på Vejen Gymnasium er godt i gang. Med et besøg af 60 folkeskole-elever blev en 2.g-klasse sat i centrum og fik afprøvet deres evner i at formidle naturvidenskab.

Gymnasieeleverne har samarbejdet med fiskeopdræts-firmaet Aquapri, været på besøg dér og skrevet opgave om fiskeopdræt i biologi og kemi.

Og i går skulle det hele så gøres helt praktisk og jordnært for de mindre elever fra to 6. klasser fra Jels Skole. De små og store elever mødtes i to timer i gymnasiets laboratorier.

- Undervisningen og dagen i dag er en del af et stort projekt, som vi og tre andre gymnasier deltager i over tre år, fortæller rektor Lars Amdisen Bossen fra Vejen gymnasium og hf

Det hele handler om anvendt naturvidenskab.

- Eleverne møder naturvidenskab på en anden måde. Det gør de ved at besøge en virksomhed og ved, at vi involverer nogle folkeskoleelever. Derved håber vi også, at få vakt folkeskoleelevernes interesse for naturvidenskaben allerede i løbet af udskolingen i folkeskolen.

3,7 mio. kroner

Ud over Vejen deltager Esbjergs, Sønderborgs og Tønders gymnasier i projektet.

Det fælles projet har fået 3,7 mio. kroner i støtte fra Region Syddanmarks uddannelsespuljen for en treårig periode.

- Det primære formål er, at vores gymnasieelever møder naturvidenskabelig undervisning på en anden måde. Og de får en fornemmelse af, hvad naturvidenskab kan bruges til, når de er færdige med deres uddannelse, forklarer rektor Lars Amdisen Bossen.

Millionprojekt skal styrke naturvidenskaben

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce