Knap 5.000 hunde fra hele verden til Vejen

Vejen Idrætscenter invaderes, når knap 5.000 hunde fra hele verden medvirker i Dansk Kennel Klubs store hundeudstilling. JV-arkiv

Knap 5.000 hunde fra hele verden til Vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejen Idrætscenters grønne arealer vil myldre med hunde i alskens racer. Dansk Kennel Klub er klar med rekordstor udstilling.

Vejen: Kan man ikke få nok af hunde, så er området omkring Vejen Idrætscenter det hele rigtige sted at tage hen i den kommende weekend.

Idrætscentret er endnu engang kulisse omkring en rekordstor hundeudstilling, som er organiseret af Dansk Kennel Klub. I løbet af de to dage er der mulighed for at opleve 4.857 hunde dyste mod hinanden om at blive dagens bedste hund og dermed kåret til det prestigefyldte "Best in show".

Med knap 5.000 tilmeldte hunde af 235 forskellige racer er der masser af muligheder for at opleve hunde fra hele verden. Du kan f.eks. møde 70 af de store, bamsede berner sennenhunde, der stammer fra Schweiz, 46 af den lille, men hurtige engelske væddeløbsracer, whippet, 9 podengo portugues, der som navnet antyder stammer fra Portugal, og bare en enkelt af den i Danmark nye race, den russiske selskabshund russkaya tsvetnaya bolonka.

Der er fuldt program begge dage. Indgangene åbner klokken 7.45, og konkurrencerne starter klokken ni med bedømmelser af de enkelte racer. Når de indledende konkurrencer er forbi, kæmpes der begge dage fra kl. 15.00 i "Store Ring" om titlerne dagens bedste baby, bedste hvalp, bedste avlsklasse, bedste opdrætsklasse og bedste veteran. Sidst på eftermiddagen kulminerer konkurrencerne med den flotte "Best in Show", hvor udstillingens bedste hund kåres.

Hvalpesnak og børneleg
På udstillingen i Vejen introducerer Dansk Kennel Klub et nyt tiltag i det jyske:Går man måske rundt med en "uforløst opdrætter" i maven? Så er der mulighed for at gå forbi Dansk Kennel Klubs nye oplysningstelt, hvor der dels vil være mulighed for at få en uforpligtende snak omkring opdræt. og alt hvad det indebærer af planlægning, socialisering og hvalpekøbere. Dels vil der være mulighed for, at børnene kan tegne og male, bage sjove hundesmåkager, vinde præmier og klappe søde hunde.

Arbejdende hunde

Ikke nok med at der bliver mulighed for at tage alle racerne i nærmere øjesyn og se udvælgelsen af udstillingens bedste hund, der vil også være mulighed for at opleve hundene arbejde - i discipliner som lydighed og rally lydighed.

- Både lørdag og søndag kan man opleve landets dygtigste lydighedshunde konkurrere - her kan vi almindelige hundeejere, som kan have svært nok ved at få vore hund til at gå pænt i snor, godt lade os blive imponeret over et fantastisk samarbejde mellem hund og fører, fortæller Wilfred Olsen, der er formand for DKK´s udstillingsudvalg. Han inviterer gæster og hundeinteresserede til at komme og fornemme den altid gode stemning på kennelklubbens udstilling i Vejen. Og i år er der oplevelser for hele familien.

Knap 5.000 hunde fra hele verden til Vejen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce