Kæmpeinvestering skal give billigere fjernvarme

Omkring 30 forbrugere deltog i Holsted Varmeværks generalforsamling på Hotel Postgården. Foto: Bjarne Lastein

Kæmpeinvestering skal give billigere fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Holsted Varmeværk har planer om at bygge et varmepumpe-anlæg til 30 millioner kroner.

HOLSTED: Prisen på fjernvarme i Holsted er i år vokset betragteligt, fordi et statstilskud er faldet bort, men nu arbejder bestyrelsen med planer, som kan sænke prisen næsten ned til det gamle niveau.

På generalforsamlingen oplyste formand Jens Brodersen og bestyrelsesmedlem Alex Ibsen, at løsningen meget vel kan blive et varmepumpe-anlæg til 30 millioner kroner.

I virkeligheden er det i realiteten den eneste mulige løsning, fortalte Alex Ibsen.

- Vi har i årevis vidst, at tilskuddet ville falde væk, og så kan man jo spørge, hvorfor bestyrelsen ikke har forsøgt at undgå den store prisstigning. Det har bestyrelsen også. For tre år siden blev der bygget et stort solvarmeanlæg, men ellers har lovgivningen bundet os. F.eks. har det ikke været muligt at få lov at bygge et flisanlæg.

- I dag siger Folketinget, at der er frit valg af varmekilde, men i realiteter er der så mange restriktioner, så vi i virkeligheden kun har muligheden med en varmepumpe, og det er også en fin løsning, som næsten matcher prisen på varme fra et flisværk.

Alex Ibsen oplyser, at en konsulent nu skal gennemregne den store investering i et varmepumpe-anlæg, som med fordel kan placeres ved siden af solcelle-anlægget på Gørklintvej. Pumpen er nemlig ikke støjfri og skal derfor helst stå i afstand af beboelser. Projektet skal helst realiseres inden udgangen af 2020. Det vil betyde en ekstra indtægt på over fire millioner kroner.

Varmeværket fik sidste år 10 nye forbrugere og har nu 982 kunder, oplyser Jens Brodersen.

Nyvalg og genvalg i varmeværket
Kenth Thaysen Andersen blev på generalforsamlingen i Holsted Varmeværk nyvalgt til bestyrelsen. Han afløser H.C. Hougaard. Ulrik Uhrskov blev genvalgt.Robert Larsen og Jørgen Aagaard blev genvalgt som suppleanter.

Bjarne Petersen blev valgt som ordstyret på mødet.

Omkring 30 forbrugere deltog i årsmødet. Bestyrelsen havde ventet dobbelt så mange, efter varmeprisen var sat voldsomt i vejret - et forhold, som ingen af de fremmødte kommenterede overhovedet.
Holsted by night. Foto: Bjarne Lastein
Holsted by night. Foto: Bjarne Lastein

Kæmpeinvestering skal give billigere fjernvarme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce