Jels Mølle åbner dørene

Søndag den 16. juni inviterer Jels Mølle til Dansk Mølledag. Foto: Ingolf Andersen

Jels Mølle åbner dørene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Igen i år inviterer møllen i Jels til Dansk Mølledag.

Jels: Søndag den 16. juni er det Dansk Mølledag, hvor mere end 100 møller i Danmark er åbne for publikum. Jels Mølle er i den forbindelse åben fra klokken 13 til 16.

Møllelaugene og bestyrelsen glæder sig til at vise deres mølle frem, forklare om maskineriet og funktionen af dette på flere guidede rundture i løbet af dagen. Der vil også blive fortalt om arbejdet med at bevare møllen som en del af den fælles kulturarv.

På mølledagen vil der blive solgt pølser, øl og vand samt lagkage og kaffe/te. Hele overskuddet går til møllens fortsatte drift og vedligehold. Som noget nyt vil der i år være skattejagt for de fremmødte børn (der er ifølge med en voksen).

I cafeen vil Evy Kristensen udstille billeder, og Dorthe Paulsen udstiller keramik. Jels Mølleforening håber, at mange vil komme for at opleve møllen, hvor vingerne vil dreje i de perioder, hvor vinden tillader det.

Gennem de seneste mange år har Jels Mølle gennemgået en renovering af blandt andet overfladen, ligesom opholdsrummet er malet og kalket, møllevingerne er malet, glas er blevet udskiftet i vinduerne og en ny trappe ved indgangen til møllen er lavet. Fremtidige projekter er udskiftning af rundgangen, og møllelejligheden skal istandsættes.

Jels Mølle åbner dørene

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce