Jægere havde to bukke på paraden i Estrup

Ved paraden kunne Gurli Schmidt Christensen og Carl Erik Jepsen præsentere deres bytte. Foto: Finn Østergaard

Jægere havde to bukke på paraden i Estrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Årets højdepunkt for lægerne er, når bukkejagten går ind. Fredag morgen var der 35 jægere fra Askov-Malt Jagtforening til morgenkaffe.

Estrup: Det er årets højdepunkt for de daske riffel- og buejægere, når solen titter frem den 16. maj.

Anderledes var det ikke i år, da bukkejagten gik ind. Helt alene med naturen er jægererne i aktion i håbet om at få det eftertragtede bytte på skudhold.

Askov-Malt Jagtforening havde traditionen tro arrangeret morgenkaffe efter bukkejagtens afslutning. Og 35 jægere gav hinanden selskab.

Her blev man mødt af duften af friskbrygget kaffe samt nybagte rundstykker. Der blev hygget, snakket jagt og fortalt detaljeret om morgenens oplevelser, mens kaffe og rundstykker med diverse tilbehør, og måske en lille skarp gled ned, efter timerne derude.

Ved kaffebordet fortæller man så hinanden om de mange skønne oplevelser, man kan have oplevet derude på en sådan tidlig morgen. Måske ser jægeren netop dén buk, som han har vurderet kan undværes på sit revir.
Finn Østergaard, Askov-Malt Jagtforening
Ved morgenkaffen berettes der flittigt om morgenens oplevelser efter jagten på sommerbukken. Foto: Finn Østergaard
Ved morgenkaffen berettes der flittigt om morgenens oplevelser efter jagten på sommerbukken. Foto: Finn Østergaard

Parade og kaffe

Efter premieremorgenens jagt er der mange steder tradition for at jægerne mødes til bukkeparade og morgenkaffe, "bukkekaffe".

- Ved kaffebordet fortæller man så hinanden om de mange skønne oplevelser, man kan have oplevet derude på en sådan tidlig morgen. Måske ser jægeren netop dén buk, som han har vurderet kan undværes på sit revir. Går så alt op i en højere enhed vil den nedlagte buk blive placeret på paraden, hvorefter jægerne hædrer den ved at blæse jagtsignaler over den, beretter Finn Østergaard fra Asko-Malt Jagtforening.

De 35 jægere, som mødte op til morgenkaffen kunne præsentere to bukke på paraden da jagthornsblæserne blæste jagtsignaler over bukkene. Bukkene var blevet nedlagt af Gurli Schmidt Christensen og Carl Erik Jepsen.

Sidst på formiddagen var der atter tomt i jagtlokalerne - nogle af jægerne tog antagelig hjem for at få et par timer på øjet - andre for at gå på arbejde nogle timer, inden de ville ud på aftenjagten.

Bukkejagten foregår fra solopgang den 16. maj til den 15. juli, hvor jægerne har drømmen om den store seksender. Jagten på sommerbukken er udelukkende riffeljagt eller buejagt.

I efteråret er der også mulighed for råvildtjagt. Fra den 1. oktober til den 31. januar er der jagttid på alle rådyr. På denne tid af året må der skydes både med haglgevær, riffel og bue.

Jægere havde to bukke på paraden i Estrup

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce