Her blev 14 jagthunde sat på en prøve

14 jagthunde og deres ejere deltog i Brørup Jagthundeklubs årlige lokale markprøve. Det foregik i naturskønne omgivelser omkring Nørbølling. Privatfoto

Her blev 14 jagthunde sat på en prøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vildtet stortrives på markerne omkring Nørbølling, og derfor er der stor interesse for at deltage i den årlige lokale markprøve her. Også i år kunne Brørup Jagthundeklub melde fuldt hus.

Brørup: Brørup Jagthundeklub havde søndag 14 tilmeldte hunde med hver deres fører til årets lokale markprøve. Det foregik i naturskønne omgivelser i Nørbølling på arealer, hvor lodsejerne havde stillet deres marker til rådighed.

Formand, Leif Holm, Brørup, bød velkommen til prøven med fælles kaffe og rundstykker i Klubhuset på Nørbølling Stadion.

De 14 jagthunde var fordelt med fem hunde af engelske racer og ni hunde af kontinentale racer.

- Efter kaffen gik vi i terrænet, hvor vi havde en rigtig god dag, og hvor vi kunne konstatere, at vildtet trives rigtig godt i området og er kommet godt igennem vinteren. Vi så især mange harer, men der var også godt med agerhøns, fasaner og råvildt. Med alt det vildt blev det til mange gode situationer for vores hunde, som blev retfærdigt og kompetent bedømt af dommer Robert Poulsen Fra Rødekro, siger Leif Holm.

Vejret var også med hundene med tørvejr det meste af dagen. Bagefter blev deltagerne bænket op i klubhuset, hvor deltagerne fik dommer Robert Poulsens bedømmelser at høre. Han fortalte om, hvordan han havde oplevet hundene og deres fører dagen igennem.

Fakta
Præmierne1. Præmie Engelsk setter "Chaos" ført af Jane Vilslev, Holsted1. Præmie Engelsk setter "Zoe" ført af Flemming Vilslev, Holsted1. Præmie Korthår "Kajser" ført af Kurt Pedersen, Næsbjerg1. Præmie Korthår "Okie" ført af Erik Petermann, Holsted1. Præmie Korthår "Gaston" ført af Valdemar Rasmussen, Andst2. Præmie Korthår "Gry" ført af Martin Ellegård, Haderslev

Fem førstepræmier

Det blev til fem førstepræmier og en andenpræmie. Efter en matchning om pokalerne mellem vinderne af førstepræmierne var det unghunden "Chaos", som vandt pokalen for Bedste Unghund og pokalen for bedste Engelske Unghund. "Gaston" vandt pokalen for bedste hund i åben klasse og pokalen for prøvens bedste hund.

- Fra jagthundeklubben skal der lyde en stor tak til lodsejerne for lån af markerne, siger Leif Holm.

Den årlige lokale markprøve i Nørbølling havde tidligere besvær med at opnå et tilstrækkeligt stort antal deltagere. Men de tider er for længst forbi. Ved officielle markprøver i Danmark, må deltagerantallet ikke overstige 12 jagthunde. En lokal markprøve er dog kun at betragte som en træning for jagthundene og deres førere, og derfor kan dommeren her godt sige god for et par hunde ekstra. Men med 14 deltagere har Brørup Jagthundeklub denne gang kunnet melde fuldt hus.

Her blev 14 jagthunde sat på en prøve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce