Har været spærret i tre måneder: Nu eksproprierer Vejen Skovgårdsvej

Vejen-borgmester Egon Fræhr (V) håber, at Martin Lund Madsen (billedet) nu selv vil fjerne afspærringen af Skovgårdsvej. Arkivfoto: Steen Rasmussen

Har været spærret i tre måneder: Nu eksproprierer Vejen Skovgårdsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

På et ekstraordinært byrådsmøde blev det besluttet at ekspropriere Skovgårdsvej, som har været spærret siden oktober.

Ekspropriering: Præcis tre måneder efter svinebonden Martin Lund Madsen etablerede en afspærring i begge ender af den 1,4 kilometer lange Skovgårdsvej i Vejen, har kommunens byråd tirsdag besluttet at ekspropriere vejen.

Dermed har byrådet stemt ja til at lovliggøre vejen. Det skete på et ekstraordinært byrådsmøde med en enkelte stemme imod og en blank stemme og betyder, at vejen bliver inddraget mod betaling.

- Vejen Byråd har godkendt ekspropriationen af Skovgårdsvej og har dermed fulgt op på Højesteretsdommen med en retlig lovliggørelse efter vejloven, siger borgmester Egon Fræhr (V) i en pressemeddelelse.

Sagen kort
  • Vejen Kommune indgik i 2013 en samarbejdsaftale med Banedanmark om opgradering af bro- og vejsystemet omkring banen i forbindelse med gennemførelse af elektrificering af jernbanen mellem Kolding og Esbjerg. Trafikministeriet gav grønt lys til projektet og vurderede, at ekspropriation kunne foretages med hjemmel i elektrificeringsloven.
  • Det var Martin Lund Madsen og hans advokater ikke enige i. De stævnede Banedanmark og mente, at der var tale om en ulovlig ekspropriation.
  • I 2015 fik han medhold i Byretten. Sagen blev anket til Landsretten, hvor Banedanmark fik medhold. I september endte sagen i Højesteret, som gav Martin Lund Madsen ret i påstanden om ulovlig ekspropriation.

Håber afspærring bliver fjernet

I september sidste år afgjorde Højesteret, at den ekspropriation af jorden på strækningen, som Banedanmark foretog i 2015 for at anlægge en ny vej og jernbanebro sammen med Vejen Kommune, var ulovlig.

Det fik Martin Lund Madsen til at spærre vejen den 22. oktober med sand og bigballer. Borgmester Egon Fræhr (V) meddelte siden, at kommunen havde i sinde at lovliggøre vejen ved at ekspropriere efter en anden paragraf.

- Det er en beslutning, som eksperter og ministeren har anført som eneste mulighed. Byrådet håber, at Martin Lund Madsen af egen drift vil fjerne sandbunkerne på vejen, så borgerne igen kan bruge Skovgårdsvej, siger han i pressemeddelelsen fra kommunen.

Kommunen har nu fundet hjemmel i vejloven i stedet for elektrificeringsloven. Martin Lund Madsen har nu fire ugers klagefrist.

- Lukningen er af flere årsager til stor gene for borgerne. Blandt andet fordi jernbanen ikke kan passeres, og ikke mindst fordi al den tunge trafik skal ind gennem Askov by. Vi har heldigvis været forskånet for uheld indtil nu, men vi er i den mørke tid, og nu kommer også det glatte føre, siger borgmester Egon Fræhr (V).

Har været spærret i tre måneder: Nu eksproprierer Vejen Skovgårdsvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce