Han når mere end de fleste

Byrådspolitiker Martin Boye fra Københoved kom ind i politik med 25 års erfaring fra dansk erhvervsliv. Han udtaler i artiklen, at det godt kan være lidt frustrerende ind imellem at være vidne til, hvordan det politiske system fungerer. Foto: Astrid J. Vestergaard

Han når mere end de fleste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådsmedlem Martin Boye fra Liberal Alliance fylder i dag 50 år, og der er fuld fart på alle felter. Han er far til tre, ansat på fuld tid, skriver tekster til den lokale revy og formår at finde tid til både kommunal- og landspolitik.

KØBENHOVED: Mange vil nok mene, at der er rigeligt at se til, hvis man bor i Københoved og arbejder på fuld tid i Esbjerg, har tre børn og hjælper til hist og pist i lokalsamfundet, hvor man bor.

Alligevel finder Martin Boye, som i dag fylder 50 år, også tid til at involvere sig i både kommunal- og landspolitisk.

Han er medlem af Vejen Byråd, valgt for Liberal Alliance, og han er folketingskandidat, placeret som nummer to på partiets liste i Syd- og Sønderjylland. Det betyder, at han i øjeblikket bruger næsten hver eneste lørdag på at køre landsdelen rundt for at møde vælgerne og dele informationsmateriale ud.

På spørgsmålet, hvordan han får tid til alt dét, smiler han og svarer:

- Det kniber også gevaldigt at få tiden til at slå til, og når jeg er hjemme, prioriterer jeg derfor at være sammen med familien og gemmer det politiske arbejde, til børnene er gået i seng. Jeg er ikke typen, der lige får sat hylder op og malet garagen, og jeg har tit dårlig samvittighed over, at jeg måske ikke tilbringer så meget tid sammen med mine børn, som jeg burde, men jeg håber, at jeg ved at gøre de ting, jeg gør, viser dem, at man skal kæmpe for dét, man tror på, fortæller Martin Boye, som i sin tid valgte Liberal Alliance, fordi hans grundholdning er liberal, og fordi partiet deler hans skepsis over for opbygningen af EU.

- Mange har gennem årene opfordret mig til at stille op for Venstre, men jeg er uenig i Venstres EU-politik. EF var en god idé, synes jeg, men jeg er imod en politisk overbygning af EU. Da Liberal Alliance blev stiftet, og man kom med en udmelding om EU, kunne jeg se, at det var et parti for mig, og så meldte jeg mig ind, fortæller Martin Boye.

Jeg må indrømme, at det godt kan være lidt frustrerende for mig ind imellem at være vidne til, hvordan det politiske system fungerer, og derfor kæmper jeg for at komme af med noget af bureaukratiet og rusker lidt op i systemerne.
Martin Boye, byrådsmedlem
Døgnet har som bekendt kun 24 timer, og de udnyttes i Martin Boyes tilfælde fuldt ud. Det politiske arbejde gemmer han, til børnene er lagt i seng, og han prioriterer også at være aktiv i lokalsamfundet Københoved, hvor han bor. Foto: Astrid J. Vestergaard
Døgnet har som bekendt kun 24 timer, og de udnyttes i Martin Boyes tilfælde fuldt ud. Det politiske arbejde gemmer han, til børnene er lagt i seng, og han prioriterer også at være aktiv i lokalsamfundet Københoved, hvor han bor. Foto: Astrid J. Vestergaard

Det personlige drive

Han er i Vejen Byråd kendt som politikeren, der stiller mange spørgsmål, og som altid kommer med velforberedte indlæg.

Kigger man på hans profil på Linked-In beskrives han som et menneske med et særligt, personligt drive. Mange beskriver ham også her som et menneske, der har en ærlig og passioneret tilgang til alt dét, han arbejder med.

Lige nu står han alene i Vejen Byråd med sin holdning til, hvordan kommunen skal agere i sagen om ekspropriation af jord på Skovgårdsvej.

Som den eneste i byrådet har han sagt nej til at stemme for en ny ekspropriation af svineavler Martin Lund Madsens jord, og han er klar i mælet, når han bliver bedt om at forklare, hvorfor han har valgt ikke at følge resten af byrådet i denne sag.

- Når man er en offentlig myndighed, har man en indskærpet pligt til at være ordentlig i alt, hvad man gør. Derfor kan jeg ikke gå ind for en ny ekspropriation, forklarer han og oplyser om årsagen til, at han i sin tid gik ind i politik:

- Jeg er opdraget med, at dén, der har evnerne, har forpligtelsen. Jeg mener ikke, jeg er ekstraordinært praktisk anlagt, men jeg synes, jeg er god til at kommunikere, og den evne er god at have, når man går ind i politik. Samtidig er jeg meget målrettet omkring, at ting skal gøres ordentligt og anstændigt, og også den evne kan bruges til noget i politik.

Tillid forpligter

Ved kommunalvalget fik han 416 personlige stemmer og røg direkte ind på Vejens Top Ti-liste over kandidater med flest personlige stemmer.

Fødselaren er utroligt glad for, at så mange valgte at stemme personligt på ham, og stemmerne gør ham ydmyg men også ivrig efter at kæmpe.

Det er de 416 vælgeres skyld, at han kæmper, som han gør.

- Det er en stor tillid, vælgerne viser, når de stemmer personligt på mig, og hver enkelt af dem, der har valgt at stemme på mig, fortjener, at jeg gør mit bedste politisk hver eneste dag. Derfor er jeg ikke bange for at træde i karakter og ikke bare være en del af et stort, tavst, politisk flertal, lyder det fra Martin Boye, som gik ind i politik med 25 års erfaring fra dansk erhvervsliv bag sig.

Er der forskel på at arbejde i erhvervslivet og det at være politiker?

Fødselaren tænker sig om, overvejer sine ord og siger:

- Ja, det synes jeg bestemt, at der er. Efter min mening går der alt, alt for lang tid i det politiske system med hensigtserklæringer, nedsættelse af arbejdsgrupper og den slags. Det tager for lang tid, inden mange sager kan afsluttes, og sådan fungerer det ikke i erhvervslivet. Der er en helt anderledes effektivitet. Jeg må indrømme, at det godt kan være lidt frustrerende for mig ind imellem at være vidne til, hvordan det politiske system fungerer, og derfor kæmper jeg for at komme af med noget af bureaukratiet og rusker lidt op i systemerne. Det oplever jeg også, at forvaltningen modtager meget positivt.

Rådyr i baghaven

Martin Boye er salgs- og markeringschef i Esbjerg-virksomheden Real Safety. Han er gift med Lise, som er laborant, og parret har tre børn i alderen 10, 14 og 16 år.

Familien bor i Københoved, og fødselaren er fyldt med rosende ord om netop denne plet på jordkloden.

- Det er skønt at bo et sted, hvor alle kender alle. Her er trygt at være, og rådyrene kommer på besøg i baghaven. Vi valgte i sin tid Københoved, fordi landsbyen har alt dét, en børnefamilie behøver. Nu har vi boet her i 20 år, og vi har aldrig fortrudt vores valg, fortæller Martin Boye, som er opvokset i Gesten.

Han er medlem af skolebestyrelsen i Rødding, har tidligere været lokal fodboldtræner og har siden 2008, sammen med sin revy-makker Kim Jørgensen, skrevet, instrueret og spillet med i den lokale revy i Skrave Sogn - en opgave, han fortsat prioriterer at bruge tid på.

Fødselaren markeres ved en uformel reception på Skodborg Vesterkro fredag klokken 14-17.

Han når mere end de fleste

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce