Han er køernes trofaste oppasser

Michael Rasksen, Fredensgade 43, Holsted St. har 25-års jubilæum som afdelingsleder for foderansvarlig hos Hejrskov Mælk, ved Holsted. Foto: Søren Dippel

Han er køernes trofaste oppasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Den foderansvarlige afdelingsleder, 46-årige Michael Rasksen fra Holsted, har 25-års jubilæum hos Hejrskov Mælk. Tidligt hver eneste morgen fodrer han 2000 sultne malkekøer.

Holsted: Hvad foder angår, bliver der gumlet godt og grundigt i stalden hos mælkeproducent Torben Pedersen, Hejrskov Mælk, på Hejrskovvej ved Holsted. Her er trods alt 2000 køer på stald, og de præsterer dagligt at fylde to af Arlas store tankbiler. Det er således 65 tons frisk mælk, der hver dag bliver kørt fra Hejrskovvej til Arlas mejeri i Taulov, hvor mælken bliver forvandlet til ost.

Fire staldfulde malkekøer kræver selvfølgelig en ordentlig omgang foder og en erfaren foderansvarlig. Det job tager den 46-årige Michael Rasksen, Holsted, sig af. Det har han gjort som afdelingsleder i nu 25-år, og torsdag morgen gjorde han det også som jubilar.

For ham begynder arbejdsdagen klokken 04.30, når vækkeuret ringer. Så er det på cyklen fra Fredensgade i Holsted til Hejrskov Mælk. Her skridter han geledderne af ko for ko for at kunne vurdere, hvor meget af gårsdagens foder, hver enkelt ko har sat til livs. Så fylder han fodervognen med lige nøjagtigt den mængde foder, han bagefter skal servere for de 2000 køer. Nogle skal have mere end andre, men når han har fodret den sidste ko i stalden - og først da, er fodervognen tømt. At kunne den slags på øjemål kræver stor erfaring, men den har Michael Rasksen efter 25 år.

Jubilaren
Michael og Ilse Rasksen har tre børn - alle drenge: Kasper, 17 år, Kristian, 15 år, og Karsten, 10 år.Michael Rasksen er også fodboldtræner for Holsted Forenede Boldklubbers U11'ere.

Han er også motionsbadmintonspiller og bestyrelsesmedlem i Medius Holsted.
Afdelingsleder Michael Rasksen har 25-års jubilæum hos Hejrskov Mælk ved Holsted. Foto:m Søren Dippel
Afdelingsleder Michael Rasksen har 25-års jubilæum hos Hejrskov Mælk ved Holsted. Foto:m Søren Dippel

Fastligger

Han stammer fra Harlev ved Århus, og interessen for landbruget har han fra sin bedstefar, hvor han altid var på ferie som dreng.

Landbrugsuddannelsen har han fået på henholdsvis Kalø Landbrugsskole og på Grindsted Landbrugs- og Husholdningsskole.

- Min plan var, at jeg først skulle uddannes. Så skulle jeg købe mig en gård og så finde mig en kone og så få nogle børn. Men det kom ikke helt i den rækkefølge, for allerede på landbrugsskolen i Grindsted fandt jeg min kone, Ilse, der her var køkkenleder elev. I dag er hun pædagog i Børnehaven Æblehaven i Brørup, siger Michael Rasksen, som også holder af at bruge ferierne sammen med resten af familien.

Han og Ilse og børnene er fastliggere nu på syvende år på Ribe Camping. Det er her, afdelingslederen, den foderansvarlige og nu også 25-års jubilaren kobler fuldstændigt af og gerne tager sig tid til at løse en kryds og tværs.

Han er køernes trofaste oppasser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce