Gymnastikforeningen sætter gang i stort projekt

Berit Gejl Nielsen og Lars Peter Mortensen glæder sig over, at projektet nu går i gang. Springgravene og trampolinerne bliver placeret helt bagest i hallen. Det betyder, at depotrummene i begge sider bliver lidt mindre. Foto: Dorthe Andresen

Gymnastikforeningen sætter gang i stort projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Rødding Gymnastikforening sætter nu gang i det store projekt med at modernisere springfaciliteterne i Rødding Centret. På nuværende tidspunkt er der indsamlet 1.771.295 kroner. Projektet er anslået til at koste 2,1 millioner kroner.

Rødding: De seneste godt to år har en arbejdsgruppe under Rødding Gymnastikforening arbejdet på at skaffe penge til foreningens store projekt - nye moderne springfaciliteter i Rødding Centret.

Arbejdsgruppen er nu så vidt, at der omkring uge 14/15 bliver sat gang i forberedelserne til etablering af to store hæve/sænke springgrave og to faste stortrampoliner.

- Vi kunne godt have valgt noget vildt i stedet, men så ville det tage fem-ti år, så vi har valgt at gøre det nu, siger Lars Peter Mortensen, der er tidligere formand for gymnastikforeningen og et af arbejdsgruppens fem medlemmer.

De fire øvrige er Berit Gejl Nielsen, der er næstformand i gymnastikforeningen, Christoffer F. Mortensen, der er bestyrelsesmedlem, Kim Dall-Hansen, der er instruktør og Klaus Møbjerg Hansen, der er gymnast.

Donationer til springgravsprojekt
Pengene til springgravsprojektet fordeler sig sådan:Hensat af gymnastikforeningens egenkapital - 250.000 kroner

Røddingfesten - 5000 kroner

Frøs Sparekasse, Rødding - 10.000 kroner

Vejen Kommune - 1.000.000 kroner

Rødding Støtteforening - 30.000 kroner

SE Vækstpulje - 100.000 kroner

Toosbuys Fond - 50.000 kroner

Linkogas - 10.000 kroner

Aftale LP Frede Andersen, RIF - 1200 kroner

Henning Have A/S - 25.000 kroner

Cervera A/S - 5000 kroner

DGI Sønderjylland Lokalforeningspuljen - 5000 kroner

Nordea Fonden - 100.000 kroner

Anonym giver - 50.000 kroner

Sydbank Fonden - 25.000 kroner

Brandkassefonden Sydvest - 25.000 kroner

Derudover har gymnastikforeningen via diverse events, salg af kaffe og kage til to grundlovsfester og til opvisninger, ved lotteri og salg af julekalendere indsamlet 80.095 kroner.
Den gamle springgrav, der er fra 1994, er solgt. Når hele projektet står færdigt vil der være to store hæve/sænke springgrave og to faste stortrampoliner. Foto: Dorthe Andresen
Den gamle springgrav, der er fra 1994, er solgt. Når hele projektet står færdigt vil der være to store hæve/sænke springgrave og to faste stortrampoliner. Foto: Dorthe Andresen

Stort forarbejde

Det samlede projekt er anslået til at koste omkring 2,1 millioner kroner. På nuværende tidspunkt har gymnastikforeningen blandt andet via ansøgninger til diverse fonde samlet 1.771.295 kroner ind, men selvom hele beløbet endnu ikke er på plads, så sættes der gang i arbejdet.

- Vi regner med, at vi skal rundt til de lokale erhvervsdrivende og høre, om de vil støtte os. De lokale butikker har allerede været gode til at bakke os op, siger Lars Peter Mortensen.

Den største andel af de mange penge kommer fra Vejen Kommune, der støtter med en million kroner. Og de penge er gymnastikforeningen naturligvis rigtig glade for.

- Vi kunne slet ikke forestille os, hvordan det skulle være uden, siger Berit Gejl Nielsen.

- Vi har haft møde med udvalget for sundhed, kultur og fritid, hvor vi gennemgik planen, supplerer Lars Peter Mortensen.

Berit Gejl Nielsen fortæller, at de afsluttende møder med hallen og firmaet Ellegaard Entrepreprise, der skal stå for forarbejdet, så arbejdet snart kan begynde.

Skitsen viser de nye springgrave og nye trampoliner, der skal etableres i den ene ende af Hal 1 i Rødding Centret.
Skitsen viser de nye springgrave og nye trampoliner, der skal etableres i den ene ende af Hal 1 i Rødding Centret.

Overdrages til Rødding Centret

Når entreprenøren er færdig omkring uge 25, er det planen, at PE Redskaber tager over, og sørger for at få de to springgrave og trampolinerne på plads.

- Det skal gerne være færdigt i uge 32, hvor DGI Sydvest har gymnastikskole med 100 børn, fortæller Berit Gejl Nielsen.

Der bliver også på et tidspunkt holdt en officiel indvielse af de nye springfaciliteter, men hvornår ligger endnu ikke fast.

Rødding Gymnastikforening, der har 933 medlemmer fordelt på 30 forskellige hold, håber, at man med de nye moderne rammer kan holde lidt længere på de store gymnaster.

- I første omgang gør vi det for vores nuværende gymnaster. Men vi håber, at det fremover bliver attraktivt at blive ved lidt længere i foreningen, siger Berit Gejl Nielsen.

Springfaciliteterne bliver, når de står færdige, overdraget til Rødding Centret, der dermed får mulighed for at tilbyde andre foreninger at leje sig ind og bruge springgrave og trampoliner.

- Men vi får fortrinsret til at bruge det, siger Berit Gejl Nielsen.

Rigtig glade for det

Det er ikke kun gymnastikforeningen, der ser frem til, at de nye springfaciliteter står færdige. Det gør man også hos Rødding Centret - også selvom byggeriet betyder, at pladsen i de to depotrum i Hal 1 bliver halveret.

- Det er en opgave, vi arbejder på. Vi må bare være opfindsomme. Depotplads kan man aldrig få nok af, men det skal ikke været det, der skal stoppe projektet, siger Klaus Svendsen, der er centerleder i Rødding Centret.

Centret har i forvejen en del idrætsfolk på træningsophold, men håber at kunne tiltrække flere med de nye springgrave og trampoliner.

- Vi håber, at vi kan få flere gymnastik-træningsophold ind, siger Klaus Svendsen.

Gymnastikforeningen sætter gang i stort projekt

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce