Fonnesbæk lukker butikken

Tiden har overhalet Ole Fonnesbæks store specialbutik i hovedgaden i Brørup. Efter et ophørsudsalg lukker han forretningen til nytår. Installatør-virksomheden fortsætter som hidtil. Foto: Steen Rasmussen

Fonnesbæk lukker butikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Elinstallatør Ole Fonnesbæk, Brørup, konstaterer, at kunderne handler på nettet eller udenbys, og han har derfor valgt at lukke butikken i Nørregade med lamper og hvidevarer til nytår.

BRØRUP: Rettidigt omhu!

Elinstallatør Ole Fonnesbæk, Nørregade i Brørup, har hen over sommeren set udviklingen med faldende omsætning i sin butik med belysning og hvidevarer nærmest eksplodere. Han forudser, at det vil fortsætte, når nye, gigantiske koncerner, bl.a. amerikanske Amazon med direkte salg til forbrugerne på internettet og med levering fra dag til dag rykker ind på det danske marked, og han har derfor nu valgt at tage konsekvensen.

- Jeg trækker stikket og lukker selve butikken.

Den 31. december er sidste åbningsdag, og ophørsudsalget indledes i den kommende uge. Dermed undgår han, at butikken påfører virksomheden et underskud. En ansat i butikken er sagt op. Fonnesbæk moderniserede forretningen for bare 12 år siden.

- Det er ærgerligt - ikke mindst for Brørup - men der er ikke noget at gøre ved det. Vi kan ikke holde butikken kørende, så kunderne kan komme og handle nogle småting, mens de køber de store ting på nettet eller udenbys. Det er kedeligt, og det gør ondt at lukke en stor og flot butik, som har eksisteret siden 1960.

- Men det er jo svært, når nogle af vores leverandører har indgået aftale om salg til Amazon, men de er selvfølgelig også pressede ligesom branchen generelt. Det kan man jo se på de meget store rabatter, der gives i dag. Jeg har gået i skole længe nok til at kunne regne ud, at det ikke er nogen god forretning at sælge sine varer med 40 procent rabat.

Noget af det sværeste var da også at skulle fortælle min far, at jeg lukker butikken, men han ser heldigvis helt realistisk på det. Man skal ikke holde gang i noget, som ikke længere fungerer, er hans mening. Men det er da vemodigt, og det gør ondt.
Ole Fonnesbæk
Ole Fonnesbæks store specialbutik med belysning og hvidevarer i Brørup blev moderniseret i 2006. Foto: Steen Rasmussen
Ole Fonnesbæks store specialbutik med belysning og hvidevarer i Brørup blev moderniseret i 2006. Foto: Steen Rasmussen

58 år

Det var Ole Fonnesbæks far, Johannes Fonnesbæk, som dengang i de glade 60'ere købte en gammel ejendom, som blev nedrevet for at give plads til elfirmaet med ny butik, administration og værksted.

- Noget af det sværeste var da også at skulle fortælle min far, at jeg lukker butikken, men han ser heldigvis helt realistisk på det. Man skal ikke holde gang i noget, som ikke længere fungerer, er hans mening. Men det er da vemodigt, og det gør ondt.

Ole Fonnesbæk vil forsøge at få butikslokalet udlejet eller måske sælge hele ejendommen og flytte installatørvirksomheden og værkstedet til andre lokaler. Foruden det store butikslokale og moderne værksteder er der mange p-pladser på adressen, og det kan måske være attraktivt for en anden virksomhed eller butik.

- Jeg har talt med en ejendomsmægler, som mener, at det nok ikke vil være svært at sælge ejendommen. Det må vi se på i den kommende tid.

Ole Fonnesbæk fortsætter foruden installatørvirksomheden med seks ansatte også både nethandel og salg af hvidevarer.

Fonnesbæk lukker butikken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce