Fem projekter får kvart mio. kr. fra landdistriktspuljen

Engang lå de gamle foderstofbygninger på grunden her i Vestergade, men nu er der kun siloen tilbage. Landdistriktsudvalget er klar med penge til et udsmykningsprojekt. Foto: Jørgen Schultz

Fem projekter får kvart mio. kr. fra landdistriktspuljen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Landdistriktsudvalget i Vejen Kommune har sat modtagere på årets pulje. Projekter i Bække, Føvling, Glejbjerg, Læborg og Skodborg tilgodeses i år.

Vejen Kommune: En kvart million kroner er på vej fra landdistriktspuljen i Vejen Kommune.

Det er landdistriktsudvalget, som har afgjort, hvem der skal have pengene fra årets pulje. Formålet med puljen er at understøtte en række tiltag, som forskønner et område eller udvikler nye muligheder.

Allerede i marts besluttede landdistriktsudvalget, hvor der sidder repræsentanter for byrådet og for landdistrikterne, at temaet for uddelingen i år skulle være; Tilgængelighed og mangfoldighed.

Pengene går denne gang til Bække, Føvling, Glejbjerg, Læborg og Skodborg.

I Bække arbejdes der med et aktivitetsområde i Bække Anlæg, og projektet har fået 50.000 kroner fra puljen, hvilket svarer til ti procent af det samlede projektbeløb.

I Føvling arbejdes der med legepladsen på Kløvermarken, som er ejet af gadens beboere, efter at kommunen nedlagde pladsen. Tilskuddet er på 75 procent, hvilket udgør 80 procent af den samlede udgift til projektet.

Tilgodeset tidligere
Projektet med udsmykningen af siloen i Skodborg er egentlig tilgodeset med et tilskud tidligere.Normalt kan projekter ikke få tilskud to gange, men landdistriktsudvalget konstaterede på sit seneste møde, at her var tale om en ekstraordinær situation.

Med beslutningen om at give endnu en bevilling til projektet i Skodborg har alle ansøgere i år fået tilskud fra landdistriktspuljen.

Attraktive stier

I Glejbjerg arbejdes der med et projekt med titlen; Ny sammenhængskraft i Glejbjerg - bedre stisystemer. Det er lokalrådet, som står bag ansøgningen af projektet, som har til formål at skabe attraktive stisystemer og rekreative opholdssteder. Projektet tilgodeses med 25.000 kroner, som svarer til cirka 55 procent af de totale udgifter.

Fjerde projekt er planer om en multibane i Læborg. Her er der opnået et tilskud på 70.000 kroner. Ifølge ansøgningen skal multibanen placeres et centralt sted i Læborg - formentlig i umiddelbar nærhed af Multihuset. Lokale foreninger, Nordea Fonden, sponsorer og Vejen Friskoles støtteforening medfinansierer projektet.

De 70.000 kroner fra landdistriktspuljen udgør cirka 20 procent af de samlede udgifter.

Tilbage er puljen var der 30.000 kroner, som bliver givet til projektet med udsmykning af den gamle foderstofsilo i den vestlige ende af byen.

Ingen af projekterne opnår 100 procent tilskud, da landdistriktsudvalget ønsker, at der tillige sker en lokale medfinansiering for at sikre en forankring af projekterne.

Fem projekter får kvart mio. kr. fra landdistriktspuljen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce