Et evigt træ i skoven

Knud Feddersen fra DN Vejen slog en lille plade på det store træ i Præsteskoven vest for Vejen. Det skal nu leve evigt - selv efter det er dødt. Foto: Mogens Kjær Poulsen

Et evigt træ i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Naturfredningsforeningen har fredet en stor bøg i Præsteskoven i Vejen.

VEJEN: Midt i Præsteskovens dybe, stille ro umiddelbart vest for Vejen står der nu et træ til evig tid. Det er Naturfredningsforeningens lokale afdeling, som efter aftale med Vejen Menighedsråd har fredet den stor bøg.

Ceremonien var et punkt på dagsordenen på menighedsrådets aftenvandring. Omkring 30 deltagere mødtes i Vejen Kirke, hvor sognepræst Else Marie Hofmeyer bød velkommen og introducerede aftenens tema - træer. I samlet flok drog flokken til Præsteskoven, hvor mærkningen af evighedstræet fandt sted. Træet står tæt ved "Hjertestien".

Knud Feddersen fra Vejen DN fastgjorde en lille plade på træet og overdrog et personligt diplom til formand for Vejen Menighedsråd Elna Jørgensen. Rådet skal passe på træet, og det skal også blive liggende, når det engang vælter omkuld og går i forrådnelse.

Afslutningen på arrangementet foregik i Vejen Kirke, hvor man istemte en salme fra salmebogen.

- Så et meget vellykket arrangement og et fint samarbejde mellem menighedsrådet og DN-Vejen, pointerer formand for den lokale afdeling af Naturfredningsforeningen, Mogens Kjær Poulsen, Hovborg.

Har du et Evighedstræ?
Danmarks Naturfredningsforening (DN) støtter de store, gamle træer i landskabet, i alléer, i skovene og i byerne med en frivillig lodsejeraftale om Evighedstræer. Aftalen bidrager til at passe på og bevare træet, så det kan stå så længe som muligt - også, når det er gået ud. De store kæmper kan leve næsten evigt og være levested for insekter og smådyr i mange år - også efter, de er gået ud.Ved at mærke udvalgte Evighedstræer, vil DN åbne endnu flere menneskers øjne for de gamle træers værdier. Har man et Evighedstræ og gerne vil bevare det, kan man indgå en frivillig aftale, som forpligter ejeren sig til at passe på og bevare træet så godt og så længe, som det overhovedet er muligt.

Det er ikke en juridisk forpligtende aftale. Det handler i stedet om viden, hensyn og pleje, så man kan beholde de smukke og biologisk værdifulde gamle træer længst muligt.
Evighedstræet i Præsteskoven i Vejen. Foto: Mogens Kjær Poulsen
Evighedstræet i Præsteskoven i Vejen. Foto: Mogens Kjær Poulsen

Et evigt træ i skoven

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce