Enhedslisten: Sparede lønkroner ved lockout skal ikke i kassen

Jakob Borgensgård, byrådsmedlem for Enhedslisten, ville på byrådsmødet sikre sig, at eventuelle sparede lønudgifter ved en konflikt ikke skulle ende i kommunekassen., Arkivfoto: Hans Chr. Gabelgaard

Enhedslisten: Sparede lønkroner ved lockout skal ikke i kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejen Byråd vil i tilfælde af strejke og lockout efterfølgende vurdere, hvem der er blevet ramt. Der er stor vilje til at lade sparede lønomkostninger gå til de områder, hvor en konflikt har konsekvenser. Sådan som det skete ved lockouten i 2013.

Vejen Kommune: Hvis det ikke lykkes for Forligsinstitutionen at få bragt de kuldsejlede overenskomstforhandlinger tilbage på kurs, og det dermed ender i strejke og lockout, vil det betyde, at Vejen Kommune kan se frem til besparelser på lønkontoen.

Disse penge skal ikke blot dumpe ned i kommunekassen. I hvert fald ikke hvis det står til Enhedslisten i Vejen Byråd.

På byrådsmødet i Brørup tirsdag eftermiddag bragte Enhedslisten et forslag på bordet med følgende ordlyd:

- I det tilfælde en strejke eller lockout af flere eller enkelte faggrupper bliver en realitet i forbindelse med overenskomstforhandlingerne, ønsker Enhedslisten, at de eventuelle besparelser, dette giver kommunen eksempelvis på lønområdet, kommer de specifikt berørte områder til gavn.

Jakob Borgensgård understregede på byrådsmødet, at den eventuelle sparede løn i tilfælde af en konflikt burde gå til forbedringer på de områder, der vil være berørte, i stedet for at havne i kommunekassen.

Dengang besluttede vi efterfølgende, at de sparede lønomkostninger skulle gå til de områder og de elever, som var blevet omfattet af konflikten. Set i det lys er forslaget fra Enhedslisten egentlig overflødig.
Egon Fræhr, borgmester

Overflødigt forslag

Borgmester Egon Fræhr ville principielt ikke binde sig, men han havde dog et ændringsforslag med, hvoraf det fremgik, at økonomiudvalget i tilfælde af en konflikt efterfølgende ville drøfte, hvad der skal ske med de eventuelle sparede lønomkostninger.

Og så skruede han tiden tilbage til lockouten af folkeskolelærerne i 2013:

- Dengang besluttede vi efterfølgende, at de sparede lønomkostninger skulle gå til de områder og de elever, som var blevet omfattet af konflikten. Set i det lys er forslaget fra Enhedslisten egentlig overflødig, nævnte Egon Fræhr.

Socialdemokraternes Jørgen Thøgersen havde stor sympati for Jakob Borgengårds forslag, men han opfordrede til at stemme for borgmesterens ændringsforslag.

Det samme gjorde de øvrige i byrådet

Enhedslisten: Sparede lønkroner ved lockout skal ikke i kassen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce