EL og LA afviser budgetforslag

For at friholde skolerne for besparelser pegede Martin Boye (LA) på en række andre besparelser. Én af dem var kommunens flexturordning, som kommunen, ifølge politikeren, bruger 0,5 mio. kr. på årligt. Derudover foreslog Martin Boye, at kommunen melder sig ud af trekantsamarbejdet med de øvrige kommuner i trekantområdet og derved sparer 1,6 mio. kr. Arkivfoto: Steen Rasmussen

EL og LA afviser budgetforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Der er for stor usikkerhed om, hvordan besparelserne rammer skoleområdet. Det mener EL og LA, der ikke vil bakke op om det nuværende budgetforslag.

Vejen Kommune: Nej tak.

Martin Boye (LA) og Jakob Borgensgård (EL) vil ikke bakke op om Økonomiudvalgets budgetforslag.

For Martin Boye er det særligt uvisheden om besparelsen på 2,5 mio. kr. på skoleområdet, han ikke kan acceptere.

- Jeg er nødt til at kæmpe for, at vi ikke sparer mere på den borgernære undervisning. Det vil sige lærere, lejrskole og undervisningsmaterialer. Hvis vi mener de fine ord om, at vi vil satse på folkeskolerne i Vejen Kommune, så skal der ikke spares der, siger han og fortsætter:

- Jeg forstår godt, at det kan være svært at friholde skolerne helt for besparelser. Men jeg vil som minimum have vished for, at besparelserne sker på administration, og det kan jeg ikke få, fordi det er rammebesparelser, som udvalget udmønter. Som budgetforslaget ser ud nu, vil jeg ikke bakke op.

Vi forstår ikke, hvorfor der skal tilbagebetales så meget på kommunens gæld på et tidspunkt, hvor vi skal ind og spare på de kerneområder, vi har som kommune. Det er en mærkelig prioritering.
Jakob Borgensgård (EL)

Mærkelig prioritering

For Enhedslistens Jakob Borgensgård er der flere ting, der spænder ben for hans opbakning til budgettet.

- Vi kan ikke være med til besparelserne på hverken skoleområdet eller det specialiserede socialområde. Vi forstår ikke, hvorfor der skal tilbagebetales så meget på kommunens gæld på et tidspunkt, hvor vi skal ind og spare på de kerneområder, vi har som kommune. Det er en mærkelig prioritering, siger han.

- Vi synes, at besparelserne og effektiviseringen af administrationen er rigtig fornuftig, og det er også fint at tage nogle millioner fra anlægsbudgettet. Men vi kan ikke leve med uvisheden om, hvor man specifikt tager penge fra specialområdet- og skoleområdet.

Budgetforslaget kan stadig nå at ændre sig. Efter tirsdagens byrådsmøde sendes det i høring.

EL og LA afviser budgetforslag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce