Dyrk motion for en tyver og gør lørdagen sund

Som noget nyt tilbyder Vejen Idrætscenter nu en ugentlig "Tryg-cafe", hvor man kan prøve tilbud i Vejen Idrætscenter for kun tyve kroner. Svømmehallen er åben for cafeens gæster på lørdage i tidsrummet fra klokken 11.45-12.30. Arkivfoto

Dyrk motion for en tyver og gør lørdagen sund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejen Idrætscenter tilbyder nu en Trygcafé hver lørdag. Cafeens gæster kan prøve centrets aktiviteter for en tyver og på den måde få en sund og aktiv livsstil.

VEJEN KOMMUNE: Vejen Idrætscenter, som tidligere på året fik 2,3 millioner kroner af TrygFonden til at nytænke begrebet sundhed, er nu klar med et initiativ, der skal sikre, at flere borgere i Vejen Kommune dyrker motion og får en aktiv og sund livsstil.

Hver lørdag vil der fremover i centret blive afviklet en Tryg-café. For en tyver får dem, der kommer, adgang til centrets aktiviteter. Samtidig er der mulighed for, at borgere, som føler, at idrætscentret - grundet et årelangt vokseværk - er blevet uoverskueligt, kan kigge indenfor og få et overblik.

- Man behøver ikke at have sportstasken med, når man kommer i cafeen. Det er helt okay bare at møde op og få sin nysgerrighed stillet, og får man lyst til at dyrke motion, mens man er her, er det en mulighed, fortæller Jakob Sander, som er direktør i Vejen Idrætscenter.

Han kalder det nye initiativ for en "indslusnings-café" og oplyser, at de 29 personer, som via idrætscentret er blevet uddannet sundhedsmotivatorer, har gratis adgang til cafeen og opfordres til at invitere familie, venner og bekendte med.

Det kan være dyrt for en enlig mor, hvis hendes børn skal meldes ind i forskellige foreninger, og med det nye initiativ tilbyder vi også noget til dem, der føler, det er for dyrt at leve sundt. En tyver per mand vil de fleste kunne klare, og så er man godt i gang.
Jakob Sander, direktør i Vejen Idrætscenter
Erfaringer gives videre
Vejen Idrætscenter fik tidligere på året 2,3 millioner kroner af TrygFonden til et pilotprojekt, der skal nytænke begrebet sundhed.

Svage danskere skal via motion og idræts-fællesskaber hjælpes ind på et sundere spor i livet, og det er planen, at erfaringer fra projektet skal bruges i landets øvrige idrætscentre.

Erfaringerne med Tryg-cafeerne vil derfor efterfølgende blive brugt andre steder i landet.

Motion behøver ikke være dyrt

Det nye cafétilbud er for alle - uanset om man er rig eller fattig.

- I forbindelse med Tryg-projektet har vi fået henvendelser fra folk, som mener, de ikke har råd til at træne. Det kan være dyrt for en enlig mor, hvis hendes børn skal meldes ind i forskellige foreninger, og med det nye initiativ tilbyder vi også noget til dem, der føler, det er for dyrt at leve sundt. En tyver per mand vil de fleste kunne klare, og så er man godt i gang, påpeger Jakob Sander.

Trygcaféen afvikles første gang lørdag 8. december i tidsrummet fra klokken 10.30 til 12.30, og næste år vil også mindre byer i kommunen få gavn af initiativet.

- Vi afvikler Trygcafé i Vejen Idrætscenter de næste 55 lørdage - altså til udgangen af 2019. Fra 1. april næste år vil der være et tilsvarende tilbud på en ugentlig hverdag i Gesten Fritidscenter og i Skodborg Hallen, fortæller Jakob Sander og forklarer, at når Gesten og Skodborg først kobles på til forår, skyldes det, at man gerne vil vente med at tilbyde cafeerne, til foreningernes vinteraktiviteter er afsluttet.

Dyrk motion for en tyver og gør lørdagen sund

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce