Debat: Skovgårdsvej på himmelflugt?


Debat: Skovgårdsvej på himmelflugt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Rahbek, Brinken, Holsted, skriver under denne overskrift:

Det er beskæmmende at se og høre et byrådsmedlem (løsgænger) nedgøre erhvervslivet (der er rigtig gang i janteloven). I dette tilfælde er hun ude med riven på flere områder efter en driftig landmand (hun kalder ham storbonde i nedladende betydning). Hun har også ondt i en bestemt legemsdel på grund landmandens fornuftige indkøb af nødlidende gårde og store maskiner.

Det kan da ikke være lodsejeren, som er skyld i, at det offentlige ikke har styr på projektet. Højesteret skriver: §73 ejendomsretten er ukrænkelig. Ekspropriationen må kun være, hvor almenvellet kræver det.

Da man hørte og så udvalgsformanden udtale sig i tv, så kan man komme i tvivl, om han har gennemlæst udskriftet på 26 sider samt domsudskrift fra Højesteret. Efter det, der er skrevet i dommen, så har kommunen et problem, i særdeleshed borgmesteren. Han har gjort sig upopulær i visse kredse og har fået trusler med efterfølgende politibeskyttelse. Anonyme trusler er helt uacceptabelt! Men der er et ordsprog/mundheld, "man ligger, som man har redt."

Prisen på Skovgårdsvej er ved at eskalere. Kommunens andel på anlægsudgifter andrager ca. 18 mill. Sagsomkostninger nærmer sig ca. 10 mill. Ca. 3 mill. til kommunen og ca. det samme til lodsejeren og erstatningen på godt 2 mill. På nuværende næsten 30 mill i alt.

Der er også et ordsprog/mundheld, "den som ejer grisen bestemmer prisen," men er man fornuftig, så kan man almindeligvis handle om prisen. Det er dog afhængig af vejdirektoratet. (tilladelse i det åbne landskab?)

ALT DETTE KUNNE VÆRET UNDGÅET ! Et tænkt eksempel: Havde Banedanmark bygget en ny vejbro samt istandsat Estrupvej/Snapvej mod at undlade en vejbro vest for Estrup, ville det have givet mindre trafik gennem Askov, og der ville ingen eller næsten ingen udgifter have været hverken for anlæg eller omkostninger for Vejen Kommune.

Debat: Skovgårdsvej på himmelflugt?

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce