De sælger krohygge med stort K

Avis-nissen Nis er med på opgaver frem til jul. Han kiggede naturligvis også forbi Bække Kro, hvor forpagterne Zannie og Lars Nielsen her er foreviget i kroens festsal. Foto: André Thorup

De sælger krohygge med stort K

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Zannie og Lars Nielsen stortrives som forpagtere af Bække Kro. Parret melder om stor travlhed i december, hvor kroen både holder julefrokost, afvikler private fester og sælger mad ud af huset.

BÆKKE: Her er små, dekorative juletræer på bordene. Røde, foldede servietter på tallerkenerne. Og gamle vinkasser af træ, pyntet op med røde kugler og gran. Et nissepar kigger nysgerrigt frem fra en vindueskarm, og afdæmpet julemusik flyder stille og roligt ud af et par højttalere og blander sig på finurlig vis med duften af sprød flæskesteg serveret med brune og hvide kartofler samt sovs og tilbehør.

Bække Kro er klar til jul, og de historiske bygninger, der netop i denne måned fylder 170 år, danner i december rammen om både private fester, intime julemiddage og ikke mindst den årlige julefrokost, der afvikles 14. december og var udsolgt allerede i oktober.

110 gæster har meldt deres ankomst, og kroens værtspar, Zannie og Lars Nielsen, står klar til at forkæle dem alle.

Parret blev forpagtere i maj 2017 og nyder arbejdet og livsstilen.

- Vi er utroligt glade for at være her. Jeg kan godt lide drivkraften i dét at være selvstændig. Det er rart at kunne kombinere arbejde og familie, og vi har det begge godt med at have fingrene i alt, hvad der har med krodrift at gøre. Vi brænder for at give vores gæster en rigtig god oplevelse, og vi går målrettet efter, at vores gæster skal føle, at de ikke kun besøger en hyggelig, gammel kro, men også besøger et dejligt værtspar, fortæller 39-årige Lars Nielsen.

Han er udlært tjener på Hotel Legoland og lærte i forbindelse med sit arbejde Zannie at kende, som dengang var opvasker på hotellet.

Hun er født på Bække Kro. Forældrene - Birthe og Poul Henriksen - drev Bække Kro fra 1977 til 1986. Senere blev kroen solgt til Zannies storesøster og dennes mand, som ejer kroen i dag. Zannie er uddannet bager, og hun er næsten uddannet kok. Hun mangler blot den sidste kokke-eksamen.

- Jeg føler, at jeg på alle måder er kommet hjem. Det er heldigt, at jeg så tidligt i livet kan finde det sted, hvor jeg føler, at jeg bare SKAL være, lyder det begejstret fra 34-årige Zannie Nielsen, og Lars nikker for at bekræfte, at godt nok er han ikke født på Bække Kro, men kroen er alligevel det sted i verden, hvor han allerhelst vil være.

Vi går målrettet efter, at vores gæster skal føle, at de ikke kun besøger en hyggelig, gammel kro, men også besøger et dejligt værtspar.
Zannie og Lars Nielsen, kro-forpagtere
Kromad i flere udgaver
Bække Kro fylder 170 år i december i år.Kroen tilbyder både gamle, kendte, danske kroretter og gourmetmad.

De private fester planlægges sammen med kunden over en kop kaffe og lidt hjemmebag.

Kroen modtager gæster fra et stort, geografisk opland og har for eksempel gæster fra Esbjerg, Kolding, Fredericia, Vejle og Århus.

Mange Bække-borgere benytter også kroen, og efter at Gesten Kro lukkede tidligere på året, dukker der også en del gæster op fra dette område.

Bække Kro har 14 ansatte; heraf er en del ung-arbejdere.
Lars Nielsen sætter en personlig ære i at modtage kroens gæster både hjerteligt og med god viden om det, der serveres. Det gælder også vinen, som han ved en masse om. Foto: André Thorup
Lars Nielsen sætter en personlig ære i at modtage kroens gæster både hjerteligt og med god viden om det, der serveres. Det gælder også vinen, som han ved en masse om. Foto: André Thorup

To fluer med ét smæk

Kroen reklamerer i øjeblikket med, at man kan bestille mad ud af huset til både jul og nytår.

- Vi fejrer begge højtider med vores familie her på kroen, og når vi alligevel skal lave mad til så mange mennesker, kan vi lige så godt sælge ud af den, fortæller Zannie med et smil.

Hun styrer køkkenet og sørger for indkøb og økonomi; Lars hygger om gæsterne og serverer.

Ved siden af krodriften skal der også være tid til familielivet. Zannie og Lars har tre drenge; den yngste er ni år - den ældste er 15.

Der er gang i juleproduktionen på Bække Kro. I køkkenet ses kroens forpagtere Zannie og Lars Nielsen. Foto: André Thorup
Der er gang i juleproduktionen på Bække Kro. I køkkenet ses kroens forpagtere Zannie og Lars Nielsen. Foto: André Thorup

Drømmer om at købe

Parret har startet deres krodrift for egne penge og håber, at de med tiden kan oparbejde så meget kapital, at det bliver muligt at købe kroen.

- Det vil være helt perfekt at eje kroen, men man skal ikke bare købe en kro for at eje den. Man skal sikre sig, at man også har penge til at holde de gamle bygninger ved lige, og som det ser ud nu, skal der bruges en del penge, for taget trænger til at blive repareret, og de 14 værelser, der er ovenpå, kunne også godt trænge til at blive renoveret, fortæller Zannie og Lars Nielsen, som i øjeblikket lejer værelserne ud til polske medarbejdere fra en virksomhed i Vejen.

Parret oplyser, at kroen sælger mere og mere mad ud af huset, og at også antallet af private fester er stigende.

Tilbage står kun at oplyse, at forpagter-parret på Bække Kro vil krolivet SÅ meget, at de om sommeren, når arbejdet tillader det, sætter sig uden for kroen med det formål at komme i snak med Bækkes befolkning. At drive en kro handler nemlig meget om at opbygge de rette relationer, mener Zannie og Lars Nielsen, som allerede har opbygget gode relationer i Bække ved hjælp af Zannies familie-tilknytning til kroen.

Bække Kro fylder 170 år i december. I kroens gang har fotografen leget lidt med opstillingen, så spejlene fungerer som historiske billedrammer. I rammerne ses forpagterparret Zannie og Lars Nielsen. Foto: André Thorup
Bække Kro fylder 170 år i december. I kroens gang har fotografen leget lidt med opstillingen, så spejlene fungerer som historiske billedrammer. I rammerne ses forpagterparret Zannie og Lars Nielsen. Foto: André Thorup

De sælger krohygge med stort K

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce