Caféejer anholdt på åben gade: - Det er et udtryk for magtmisbrug og racisme

Tirsdag aften havde Vejens ny caféejer, Christopher Pinder, netop lukket og slukket og låst døren i sin Pinder's Café og var begyndt at gå hjem ad Søndergade, da en politibil kørte op på siden af ham. Kort efter blev han anholdt, men seks minutter senere løsladt igen. Foto: Søren Dippel

Caféejer anholdt på åben gade: - Det er et udtryk for magtmisbrug og racisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Christopher Pinder, der er født og opvokset på Jamaica, bor i Vejen og har åbnet Pinder's Café i Søndergade, ville ikke oplyse sit navn og adresse til politiet. Derfor risikerer han at skulle betale en bøde.

Vejen: - Jeg har overhovedet ikke noget imod, at politiet passer sit arbejde, men den oplevelse, jeg havde tirsdag aften, da en politibetjent vred armen om på mig, pressede mig op ad muren ved Crazy og gav mig håndjern på, er et eksempel på en betjents magtmisbrug og et udtryk for racisme. Den pågældende betjents tjenestenummer vil jeg aldrig nogensinde glemme, og jeg har efterfølgende indgivet en klage over den betjent.

Ordene og anklagen kommer fra Vejens ny caféejer, Christopher Pinder, som stammer fra Jamaica, og som netop har åbnet Pinder's Café i Søndergade. Tirsdag aften havde han netop lukket og slukket og låst døren i caféen og var begyndt at gå hjem ad Søndergade, da en politibil kørte op på siden af ham.

- Betjenten sagde, at jeg skulle stoppe. Det gjorde jeg ikke, for jeg ville først havde at vide, hvorfor. Jeg fik ingen anden forklaring end, at når politiet siger stop, så skal man stoppe.

Er jeg mistænkt for noget, ville Christopher Pinder gerne vide, og fik så besked på at tage sine hænderne op af lommerne og opgive sit navn, fødselsdato og adresse.

Men det nægtede Christopher Pinder, og fik så at vide, at hvis han nægtede at fortælle politiet navn og adresse, ville han blive anholdt.

- Da var det, at den pågældende betjent blev voldelig. Han vred min arm om og pressede mig op ad muren, siger Christopher Pinder, som fik håndjern på og blev visiteret.

- I mine 15 år i Aarhus og København har jeg aldrig oplevet noget tilsvarende racistisk fra politiets side. Jeg tror, den betjent har set for mange amerikanske kriminalfilm. Fremover må jeg åbenbart til at passe på politiet, akkurat som jeg også måtte det, da jeg boede i Kingston på Jamaica.
Christopher Pinder, caféejer - citat fra Facebook

Nægter at betale bøde

I politiets døgnrapport, som JydskeVestkysten har fået refereret, bliver den anholdtes navn ikke oplyst, men leder af Syd- og Sønderjyllands Politis Områdestation Nordøst, Haderslev, Henrik Thrane Jensen, kan bekræfte, at en 45-årig mand, der nægtede at oplyse navn, adresse og fødselsdato, kortvarigt blev anholdt klokken 21.42 i Søndergade og sikkerhedsvisiteret for at få fastlagt hans identitet.

Anholdelsen varede i seks minutter, hvorefter han blev løsladt, sigtet for overtrædelse af retsplejeloven, og han risikerer derfor at skulle betale en bøde på 1000 kroner.

- Jeg nægter at betale den bøde, om så de stiller mig for en dommer, fastslår Christopher Pinder.

Vi behandler alle ens

I en kommentar til sagen og beskyldningen om racisme siger Henrik Thrane Jensen:

- Jeg er godt nok ked af, hvis vi skulle være blevet racistiske. Men det er vi selvfølgelig heller ikke. Vi behandler alle borgere ens. Sådan er det jo. Jeg er også ked af, hvis han har haft en kedelig oplevelse. Men betjentene bad ham gentagne gange om at oplyse navn og adresse, og det har man ifølge retsplejeloven pligt til, hvis politiet beder om det. Betjentene undersøgte et mistænkeligt forhold, og mere kan jeg ikke sige om det. Det så ud som om, at han var i besiddelse af en eller anden form for genstand, men man kunne ikke se, hvad det var. Derfor henvender man sig til ham, men han var ikke samarbejdsvillig. Så var man nødt til at kigge ham nærmere efter for at se, hvad det var. Det viste sig så, at det ikke var noget ulovligt.

Caféejer anholdt på åben gade: - Det er et udtryk for magtmisbrug og racisme

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce