Borgmester til de ældre: Gem bekymringerne

Tirsdag mødes hele byrådet for at drøfte Økonomiudvalgets budgetforslag. Efter byrådsmødet sendes budgettet i høring. Den 9. Oktober mødes byrådet til 2. behandling af budgettet. Det endelige budget vedtages ved samme lejlighed. Arkivfoto: Jacob Schultz

Borgmester til de ældre: Gem bekymringerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Økonomiudvalget vil spare et stort millionbeløb på ældreområdet i budgetårene 2019-2022. Borgmester Egon Fræhr (V) håber, at pengene kan findes ved effektiviseringer, så man kan undgå serviceforringelser.

Vejen Kommune: Ældreområdet står for skud i i Økonomiudvalgets budgetforslag.

I budgettet for 2019 lægges der op til at spare 500.000 kroner. Et beløb, der stiger til henholdsvis 5 mio. kr., 15. mio. kr. og 25 mio. kr. i de følgende tre overslagsår.

Besparelserne skal ses i lyset af, at budgettet på ældreområdet samtidig stiger i de kommende år, fordi der bliver flere ældre. Fra 376,5 millioner kroner i 2019 stigende til 384 millioner kroner i 2022.

Reelt bliver der dog færre penge pr. ældre borger. Trods det vil politikerne arbejde for at undgå serviceforringelser.

- Vi arbejder på at fastholde vores kvalitetsstandard for de ældre. Vi kan se, at fokus på forebyggelse og genoptræning gør, at folk bliver ældre, før de skal have hjælp, og at ældre borgere udskrives hurtigere fra sygehusophold end tidligere. Det er nogle områder, hvor vi kan sige, at vi bruger færre penge på den enkelte ældre uden at slække på kvaliteten. Men først og fremmest vil vi effektivisere vores arbejdstilrettelægning. Ældreområdet er et stort område, så der er muligheder, siger borgmester Egon Fræhr (V), som dog også forstår, at kommunens ældre borgere kan være bekymrede for, hvad fremtiden bringer.

- Man er altid bekymret for det ukendte. Men man kan også vælge at se det på en anden måde. Vi vil gøre vores ypperste for at sikre, at borgerne får en lige så god behandling. Og så synes jeg, man skal gemme sine bekymringer, til man ser resultatet. Nu har vi lagt rammerne, og så skal de udmøntes af udvalget, siger han.

Man er altid bekymret for det ukendte. Men man kan også vælge at se det på en anden måde. Vi vil gøre vores ypperste for at sikre, at borgerne får en lige så god behandling.
Egon Fræhr (V), borgmester
Budget på ældreområdet
I 2018 er budgettet på ældreområdet 356 millioner kroner.I det tekniske budget for 2019 er budgettet 377 millioner kroner stigende til 409 millioner kroner i 2022.

Årsagen til stigningen skyldes, at der bliver flere ældre.

Økonomiudvalget foreslår, at der spares 0,5 millioner kroner i 2019 stigende til 25 millioner kroner i 2022.

Dermed vil det reelle budget på ældreområdet være 376,5 millioner kroner i 2019 stigende til 384 millioner kroner i 2022.

I ovennævnte tal er der ikke taget højde for de effektiviseringer, der indgår i politikernes råderumsforslag.

Alle tal er opgjort i 2019-priser.

Bekymret ældrerådsformand

Ældrerådet har endnu ikke set Økonomiudvalgets budgetforslag. Derfor ønsker formand Egon Nissen endnu ikke at forholde sig konkret til indholdet. Overordnet siger han dog:

- Det er bekymrende, at politikerne vil spare så meget på ældreområdet, for der bliver ikke færre, der skal have hjælp.

Selvom politikerne endnu ikke kan pege på, hvor størstedelen af besparelserne på ældreområdet skal findes, lægger de dog konkret op til at skære markant ned på klippekortordningen. Økonomiudvalget foreslår, at det fremover kun skal være særligt udfordrede ældre, der kan fortsætte med ordningen.

Borgmester til de ældre: Gem bekymringerne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce