Boliger ved Landbogården er tæt på godkendelse

I august 2007 fik Landbogården i Brørup dødsstødet. Sydvestjysk Landboforening og Jysk Landbrugsrådgivning etablerede fra 1. januar 2009 et fælles rådgivningselskab Jysk Landbrugsrådgivning I/S. Med denne beslutning lukkede en af Brørups helt store arbejdspladser. Foto: Jørgen Schultz

Boliger ved Landbogården er tæt på godkendelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejen Byråd ventes på næste møde at give endelig grønt lys for lokalplan 304, som giver mulighed for opførelse af boligbebyggelse på Landbovej i Brørup.

Brørup: Den endelige godkendelse af planen med ny boligbebyggelse ved den gamle landbogård i Brørup rykker nærmere.

På det seneste møde har Udvalget for teknik og miljø indstillet lokalplanen til endelig godkendelse. Ifølge formanden Vagn Sørensen har lokalplanen været ude i høring to gange.

I forbindelse med den første høringsperiode fra den 6. februar til 6. marts i år havde Erhvervsstyrelsen gjort indsigelse med krav om, at lokalplan skulle indeholde en vurdering af den nærliggende risikovirksomhed SB Pork.

På baggrund af bemærkninger fra Miljøstyrelsen samt en dialog med Trekantområdets Brandvæsen og Syd- og Sønderjyllands Politi er det oprindelige lokalplanforslag suppleret med en vurdering for den nærliggende risikovirksomhed. Herefter har det nye og supplerede forslag til lokalplan været i fornyet høring i perioden fra 16. maj til 13. juni 2019. Erhvervsstyrelsen har ikke bemærkninger til det nye forslag.

Lokalplan 304
Referat Udvalget for teknik og miljø d. 19.08. 2019 - Vejen Kommune Formålet med lokalplan 304 er at sikre, at ny bebyggelse ved den gamle landbogård i Brørup opføres i proportioner, der passer ind i det omkringliggende boligområde samt at sikre, at der ved tæt-lav bebyggelse etableres grønne fællesområder og stiforbindelser til de omkringliggende boligområder.

Vejen Byråd skal foretage den endelige godkendelse på mødet i begyndelsen af september.

Kun i en enkelt etage

Fra naboer i området er der indkommet tre høringssvar, som omfatter forskellige naboforhold, etageantal og højde samt håndtering af spildevand. Det foreslås, at der laves enkelte ændringer i den endelige lokalplan, så åbent-lav bebyggelse ikke kan ske i to hele etager, men kun i én etage med udnyttelig tagetage.

Denne ændring vil forhindre, at der laves to-etagers bygninger, som ikke er i harmoni med de omkringliggende boligområder. Herudover foreslås det, at der ikke kan laves bjælkehuse i området. Ændringerne konflikter ikke med ejernes interesser.

Der er indkommet tre høringssvar fra naboer i den første høringsperiode, og der er ikke indkommet yderlige høringssvar i den anden høringsperiode.

Høringssvarene omfatter forskellige naboforhold, etageantal og højde samt håndtering af spildevand. Det foreslås, at der laves enkelte ændringer i den endelige lokalplan, så åbent lav bebyggelse ikke kan laves i to hele etager, men kun i én etage med udnyttelig tagetage. Denne ændring vil forhindre, at der laves to-etagers bygninger, som ikke er i harmoni med de omkringliggende boligområder. Herudover foreslås det, at der ikke kan laves bjælkehuse i området. Ændringerne konflikter ikke med ejernes interesser.

Boliger ved Landbogården er tæt på godkendelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce