Askov savner en trafikplan for Estrupvej

- På Skovgårdsvej er højeste tilladte hastighed 80 kilometer i timen, og det samme er den på Estrupvej indtil byskiltet. Skovgårdsvej er bred næsten som en motortrafikvej, mens Estrupvej bare er fem meter bred. Det er med til at gøre Estrup vej til en farlig vej at færdes ad ikke mindst for Askovs bløde trafikanter, mener Henrik Hansen. Foto: Søren Dippel

Askov savner en trafikplan for Estrupvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Når Skovgårdsvej igen åbner, vil trafikken ad Estrupvej ind gennem Askov blive fordoblet. Men Estrupvej er alt for smal, og højeste tilladte hastighed er for høj.

Askov: For nogle borgere i Askov var åbningen af Skovgårdsvej en stor lettelse, for så kunne man som bilist i myldretiden slippe for at holde i kø i evigheder i T-krydset, Vejenvej/Boulevarden. Men for andre borgere, var den ny trafikåre fra Skovgårdsvej og videre ad Estrupvej ind gennem Askov med til at øge frygten for et nyt trafikkaos.

- Trafikken gik begge veje både ud af og ind gennem Askov, siger Henrik Hansen, der ved besked, for han bor på Estrupvej 9 og har med egne øjne set de trafikale problemer på nærmeste hold.

Han og andre af byens borgere savner en trafikplan for Estrupvej.

- På Skovgårdsvej er højeste tilladte hastighed 80 kilometer i timen, og det samme er den på Estrupvej indtil byskiltet. Skovgårdsvej er bred næsten som en motortrafikvej, mens Estrupvej bare er fem meter bred. Det er med til at gøre Estrup vej til en farlig vej at færdes ad ikke mindst for Askovs bløde trafikanter, mener Henrik Hansen.

Allerede i 2013 gjorde han Vejen Kommune opmærksom på problemstillingen, og i et høringssvar vedrørende planerne om den ny bro mellem Industrivej Vest og Estrupvej, skrev han, at den daværende trafikmængde på Estrupvej var 600 køretøjer i døgnet.

Siden har en trafiktælling på Estrupvej i 2018, da Skovgårdsvej stadig var åben, vist, at trafikmængden næsten var blevet fordoblet med 1139 køretøjer i døgnet.

Trafikken øges
I rapporten: "Vejomlægninger i Vejen Kommune i forbindelse med ændringer af jernbanebroer" er der udført konsekvensberegninger af den øgede trafikmængde på Estrupvej ved Askov.Rapporten er udarbejdet af Cowi A/S og har projektnummer: A032278

I 2030 vil den årlige daglige trafik (ÅDT) være steget til 4200 på Estrupvej.

Til sammenligning var den nuværende trafikmængde i 2011/2012 og inden åbningen af Skovgårdsvej 600 daglige køretøjer.

Her er en udfordring

Vejen Kommune betalte i sin tid for en Cowi-rapport: "Vejomlægninger i Vejen Kommune i forbindelse med ændringer af jernbanebroer." I rapporten kan man læse, at Estrupvej bør udvides og opgraderes til en passende standard til den øgede trafikmængde.

- Problemet er, at Estrupvej er vanvittig smal og har meget tung trafik. Jeg ved, at Vejen Kommune har fået politiets tilladelse til at sænke den højeste tilladte hastighed fra 80 til 60 kilometer i timen. Tiden går, men der er ikke sket noget endnu. Det er der til gengæld for eksempel på Øster Skibelundvej ved Kongehøj. Her er vejen blevet udvidet, siger Henrik Hansen og gør opmærksom på, at Vejen Kommune mangler en fælles standard for den slags.

I en kommentar til sagen siger formanden for Udvalget for teknik og miljø, Vagn Sørensen (V):

- Det er klart, når man laver en ny stor vej, kommer vi op i en vejbredde, som gælder i dag, og derved bliver der næsten altid et vejstykker andre steder, som bliver for smal, men som så kommer med i en eller anden plan for en udvidelse på et senere tidspunkt. Sådan er status på dette stykke af Estrupvej lige nu. Den slags planer har vi mange af rundt omkring, men man har ikke vurderet, at det i første omgang har været nødvendigt at udvide vejstykket. Lige nu arbejder vi på at få Skovgårdsvej åbnet igen. I den tid, den var åben, var der ingen, der gjorde opmærksom på de ting. Men vi er godt klar over, at der her er en udfordring.

Askov savner en trafikplan for Estrupvej

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce