Antallet af klagesager til Ankestyrelsen er gået tilbage

Maya Ryom, byrådsmedlem for Enhedslisten, stod alene med sit forslag om at kræve redegørelse omkring klagersager til Ankestyrelsen. Foto: Søren Dippel

Antallet af klagesager til Ankestyrelsen er gået tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Vejen Kommune har fået påklaget færre sager i Ankestyrelsen. Enhedlistens Maya Ryom stillede forslag om, at der stilles krav til forvaltninger og ledelse. Men forgæves.

Vejen Kommune: Det er ikke Vejen Kommune, som er skyld i eventuel yderligere travlhed hos Ankestyrelsen.

Antallet af klager fra borgere i Vejen Kommune er nemlig gået tilbage. I 2017 var der 94 klager, som blev sendt til Ankestyrelsen på baggrund af afgørelser fra kommunen. Det tal blev reduceret til 75 sager i 2018.

Af de 75 påklagede sager i 2018 blev 24 hjemvist til gensagsbehandling, mens fem sager fik ændret afgørelse af Ankestyrelsen. I 2017 blev 29 hjemvist og syv ændret - en faldende tendens fra 2017 til 2018.

Tallene har netop været til behandling i Vejen Byråd, og i forbindelse med punktet havde Enhedslistens Maya Ryom fremsendt forslag om, at byrådet skulle pålægge forvaltningen en række krav i forbindelse med klager.

- Faldet i antallet af klager er jeg glad for. Men i stedet for blot at tage sagen til efterretning mener jeg, at vi i byrådet bør pålægge forvaltningen nogle krav. Hver gang, der er en klage, så er der nogle mennesker bag, sagde Maya Ryom

Faldet i antallet af klager er jeg glad for. Men i stedet for blot at tage sagen til efterretning mener jeg, at vi i byrådet bør pålægge forvaltningen nogle krav.
Maya Ryom, byrådsmedlem for Enhedslisten

Ryom stod alene

I sit forslag ønskede Maya Ryom blandt anden en redegørelse for, hvordan og hvorfor fejlene er stået, en redegørelse for, hvordan man fremover vil sikre, at sådanne fejl ikke sker igen, en be- eller afkræftelse på, at fejl ikke er sket på grund af manglende ressourcer, en redegørelse for hvor stor en økonomisk konsekvens, det har haft for kommunen, at der er begået fejl og endelig en redegørelse for, hvad ledelsen gør i forhold til de borgere, der vinder ankesagerne.

Maya Ryom stod dog alene med forslaget, da det blev bragt til afstemning. Resten af byrådet stemte forslaget ned.

Formanden for Social og Ældre, Bodil Staal (S), mente, at sagen burde ses mere nuanceret.

- Der er nogle tal, som går i den forkerte retning. Men kigger man på, at kommunen ud af de - et forsigtigt skøn - i alt 10.000 sager, hvor der træffes afgørelser, så er der tale om reelt 0,3 procent, som sendes til Ankestyrelsen, sagde Bodil Staal, som understregede, at ingen - hverken medarbejdere eller politikere - har interesse i forkerte afgørelser.

Venstres Henny Schøler var på linje med Bodil Staal. Hun udtrykte fuld tillid til medarbejderne, og at der arbejdes godt med sagerne.

Antallet af klagesager til Ankestyrelsen er gået tilbage

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce