Anni Grimm bryder med DF og bliver løsgænger i byrådet

76-årige Anni Grimm, der siden kommunalvalget 2009 har været medlem af byrådet i Vejen Kommune for Dansk Folkeparti, meddelte lørdag eftermiddag, at hun har meldt sig ud af partiet og fortsætter som løsgænger. Arkivfoto

Anni Grimm bryder med DF og bliver løsgænger i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Dansk Folkepartis eneste medlem af byrådet i Vejen Kommune, Anni Grimm, har på grund af uenighed i lokalbestyrelsen - og i beslutninger truffet på landsplan - valgt at melde sig ud af DF. Resten af byrådsperioden fortsætter hun som løsgænger.

Gesten/Vejen: Dansk Folkeparti er ikke længere repræsenteret i byrådet i Vejen Kommune.

Det står klart, efter at Anni Grimm lørdag eftermiddag meddelte, at hun har meldt sig ud af DF og fortsætter som løsgænger i byrådet.

Baggrunden for udmeldelsen sker efter et - ifølge Anni Grimm - stormfuldt bestyrelsesmøde den 26. november, hvor der mellem Anni Grimm og de resterende bestyrelsesmedlemmer var massiv uenighed.

- Jeg vil ikke referere, hvad der præcis er blevet sagt, for det var et lukket møde, siger Anni Grimm, der indtil sin udmeldelse har repræsenteret Dansk Folkeparti i byrådet i Vejen Kommune siden 2009.

Hun nævner dog, at især tre ting - Skovgårdsvejsagen, budgetforhandlingerne og hendes debatindlæg - har været noget af det, uenighederne har drejet sig om.

Jeg er et meget frihedselskende menneske. Det kan ikke komme bag på nogen. Jeg vil ikke lade mig stække. Jeg vil gerne lytte og lære og overveje. Jeg vil ikke have begrænset min ytringsfrihed i håb om at få en stemme mere.
Anni Grimm
Blå bog
Anni Grimm er 76 år.Hun har siden 2008 boet i Gesten.

Hun har været medlem af Dansk Folkeparti siden 2008.

Siden kommunalvalget i 2009 har hun siddet i byrådet i Vejen Kommune for Dansk Folkeparti.

Ved det seneste kommunalvalg fik hun 508 personlige stemmer. I alt fik DF i Vejen Kommune 2239 stemmer.

I den nuværende byrådsperiode er hun 2. viceborgmester, næstformand i Børn- og ungeudvalget og medlem af Udvalget for arbejdsmarked og integration.

Derudover sidder hun i bestyrelsen for Vejen Forsyning, hvor hun er næstformand, i bestyrelsen for Holsted Varmeværk, i bestyrelsen for Vejen Varmeværk, og hun er medlem af Landdistriktsudvalget.

Vil ikke lade sig stække

I pressemeddelelsen, som Anni Grimm udsendte lørdag eftermiddag, skriver hun, at: "Jeg har haft en række gode år i DF. Dem mener jeg at have kvitteret for ved en ihærdig, helhjertet og utrættelig indsats."

Og Anni Grimm pointerer, da JydskeVestkysten taler med hende, at hun ikke vil begrænses i de ting, hun siger og skriver alene af den grund, at man skal passe på stemmerne.

- Jeg er et meget frihedselskende menneske. Det kan ikke komme bag på nogen. Jeg vil ikke lade mig stække. Jeg vil gerne lytte og lære og overveje. Jeg vil ikke have begrænset min ytringsfrihed i håb om at få en stemme mere, siger Anni Grimm, der i pressemeddelelsen også skriver, at manglende enighed i en række partipolitiske beslutninger taget på Christiansborg har været med til at understøtte hendes beslutning om at melde sig ud af partiet.

- Udlændingepolitikken kan jeg stadig følge, men der er meget andet, som jeg ikke kan stå inde for, siger Anni Grimm, der nævner den seneste sag, hvor hun er uenig med sit - nu tidligere - parti, nemlig beslutningen om, at 15-årige nu selv skal kunne tage stilling til organdonation.

Hjemløs og uden bagland

Uenighederne er som nævnt nu endt med, at Anni Grimm fortsætter sit byrådsarbejde som løsgænger.

- Jeg vil fortsætte mit arbejde i byrådet. Det er jeg vældig glad for, og jeg har gode byrådskolleger. Der er ikke nogen forskel, andet end at jeg er hjemløs og ikke har noget bagland, siger Anni Grimm, der på spørgsmålet om hun søger mod et andet parti, svarer:

- Det har jeg ikke planer om. Det er slet ikke noget, jeg har tænkt på. Jeg fortsætter som løsgænger og vil bestræbe mig på at gøre mit arbejde godt og ordentligt.

Tager udmeldelse til efterretning

Kurt Munk, der er formand for Dansk Folkepartis lokalafdeling i Vejen, vil ikke kommentere meget på Anni Grimms udmeldelse af partiet eller de uenigheder, der har været i lokalbestyrelsen.

- Det har jeg ingen kommentarer til. Vi tager til efterretning, at Anni Grimm har meldt sig ud af Dansk Folkeparti, og så arbejder vi på at sætte et nyt hold til næste valg, siger Kurt Munk.

Anni Grimm bryder med DF og bliver løsgænger i byrådet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce