Ældreråd bekymret for toiletlukning

Der er lukket for adgangen til toiletterne ved banegården, og der henvises i stedet med skilte til de sidste offentlige toiletter i byen, som ligger på torvet ved rådhuset. Foto: Lars Stokbro

Ældreråd bekymret for toiletlukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Byrådet i Vejen har valgt at lukke et offentligt toilet i midtbyen, så der nu kun er én mulighed tilbage. Det bryder de sig ikke om hos Ældrerådet.

Vejen: Fremover kan der blive noget længere til et offentligt toilet, hvis man står i Vejen og har et presserende behov. I hvert fald har byrådet valgt at lukke det ene af to eksisterende toiletter i midtbyen, og det vækker ikke just glæde hos Ældrerådets formand Egon Nissen.

- Vi synes, det er en rigtig ærgerlig beslutning, for ikke mindst ældre har jo et behov for at komme på toilet af og til, siger han.

Han har fået flere henvendelser fra sine medlemmer, som deler hans bekymring, men omvendt kan han godt forstå kommunens argumenter.

Forleden var formand for teknik og miljø Vagn Sørensen forbi Ældrerådet i Vejen, hvor han blandt andet netop orienterede de ældre om beslutningen.

- Skal der være offentlige toiletter, bør de være rene og indbydende. Det er dog en udfordring at leve op til, og der er holdningen, at kan vi ikke det, så må vi hellere lukke, siger Vagn Sørensen.

Ældre vil ikke trænge sig på

Konkret er toilettet ved banegården lukket, mens man holder liv i det på torvet nær rådhuset.

- På et eller andet plan er det en offentlig opgave, så noget skal være åbent. Lå idrætscentret i midtbyen, kunne vi henvise dertil, men det er jo ikke tilfældet, siger Vagn Sørensen.

Foruden krav til almindelig rengøring har toiletterne været ramt af hærværk, og det hører med til beslutningen om at lukke det ene.

- Desværre er det sådan, at det ikke er alle, som har samme opfattelse af, hvordan man behandler det, der står frit tilgængeligt, siger han.

I stedet henviser formanden for teknik og miljø til, at de ældre og andre toilettrængende eventuelt kan spørge sig ad i butikkerne, men den plan bryder Ældrerådsformanden sig ikke om.

- Vi ved godt, at der findes andre toiletter i midtbyen end de offentlige, men de ældre er ikke meget for at komme brasende hos butiksejerne, siger Egon Nissen og slår fast:

- Jeg synes helt klart, at det er en kommunal opgave at have offentlige toiletter tilgængeligt, og det er kedeligt, at hærværk har været med til at ødelægge det for vores fælles bedste.

Ældreråd bekymret for toiletlukning

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce