Weekendaftener på biblioteket er præget af unges hærværk og druk

Biblioteket ligger tæt på Torvet, hvor unge går i byen i weekenderne. Nogle unge drikker alkohol og ødelægger inventar på biblioteket disse aftener. Arkivfoto: Varde Bibliotek

Weekendaftener på biblioteket er præget af unges hærværk og druk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Om aftenen på fredage og lørdage er der unge, der drikker alkohol på biblioteket. De larmer, sviner og ødelægger, og det har fået andre gæster til at holde sig væk disse aftener.

Varde: Druk, hærværk, larm og rod. Det er blevet resultatet af at lade biblioteket være åbent om aftenen fredage og lørdage samt til dels i dagtimerne om søndagen. Det har fået andre gæster til at blive væk fra biblioteket på disse tidspunkter.

Det er en gruppe af unge, der skaber utryghed og som ødelægger møbler og legetøj, raserer toiletter, roder og larmer. Ifølge Mads Sørensen (V), formand for kultur og fritid, er det nogle af de samme unge, som også skaber utryghed i Vardes natteliv.

Nu bliver der ansat studentermedhjælpere, der får som studiejob at være på biblioteket disse aftener. En af opgaverne bliver at ringe efter en vagt eller politiet, hvis der bliver brug for det.

Ubemandet åbningstid
Alle dage helt året rundt er det muligt at komme på biblioteket med sit lånerkort mellem klokken 7 og 22.I de mindre byer foregår det uproblematisk, oplyser Mads Sørensen (V).

I Varde er det særligt fredag og lørdag mellem klokken 18 og 22, at der er problemer. Dog er der også en smule ballade om søndagen i dagtimerne.

Lukning kan blive nødvendig

Problemet er opstået, efter biblioteket har udvidet sin åbningstid om aftenen, hvor det er ubemandet. Gæster kan her komme ind med deres lånerkort.

- Jeg ville være rigtig ked af, hvis de få skulle lukke det for de mange, siger Mads Sørensen, der derfor håber, at de nye studentermedhjælpere kan afhjælpe problemet.

- Hvis det viser sig, at det her ikke er en løsning, så må vi lukke de aftener.

Han håber og tror dog, at det nye tiltag vil virke, fordi der er andre kommuner, der har positive erfaringer med studentermedhjælpere.

Forventningen er, at studentermedhjælperne vil være omkring 25 år. Biblioteket omfordeler sit budget til løn og vagter, så det kommer ikke til at koste ekstra at ansætte studentermedarbejderne.

Bliver overvåget

Da biblioteket begyndte at have åbent uden personale, blev der også sat overvågning op. Politiet gennemser jævnligt videoovervågningsmaterialet fra biblioteket for at se, om der er grundlag for at sigte de unge for ulovligheder. Også SSP er involveret. SSP er samarbejdet mellem skole, socialforvaltning og politiet. SSP arbejder for at forebygge kriminalitet blandt unge.

En del af de unge er ikke fra Varde, men kommer udefra, oplyser Varde Kommunes forvaltning.

Weekendaftener på biblioteket er præget af unges hærværk og druk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce