Wagner i Varde lukker: Internettet har stjålet alt - selv julehandlen er væk

Han vil kunne se sig selv i spejlet. Han har intet imod at arbejde mange timer, men hvis der ikke følger penge med, så forsvinder meningen. Foto: Henrik Reintoft

Wagner i Varde lukker: Internettet har stjålet alt - selv julehandlen er væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Han var kun 19 år, da han blev butikschef og 22, da han åbnede egen tøjbutik. Nu lukker Bjarne Dengsø, for han kan ikke vinde over nethandlen - for første gang oplevede han, at selv julehandlen svigtede sidste år.

Varde: Tomme butikker stikker som åbne sår ud i begge Vardes gågader, og nu kommer der en mere. Bjarne Dengsø, 53 år, indleder ophørsudsalg mandag i sin Wagner butik. Senest ved årets udgang bliver nøglen drejet om.

- Det er det stigende internetsalg, der tager mere og mere. Især indenfor det seneste halve år er det virkelig taget til. Vi så det også på julehandlen, normalt er det en af årets største måneder, men det blev det ikke i år, siger han og fortsætter:

- Jeg kom ud af 2018 med underskud på butikken. Det er første gang, jeg oplever det, og nu står vi overfor, at midtbyen skal graves op, så jeg trækker stikket, mens legen er god.

Ophør
Bjarne Dengsø åbnede Wagner i Varde i 2013.


Inden var han i ni år butikschef i Wagner i Esbjerg Storcenter.

Ophørsudsalget begynder mandag.

Tøj i 34 år

Bjarne Dengsø blev butikschef i tøjbutikken "Nelson" i Varde Centret, da han var 19 år. Tre år senere overtog han butikken, ændrede navn til "Dengsø" og drev den i 15 år. De seneste seks år har han haft butikken Wagner i Vestergade i Varde.

Er det en pludselig beslutning, at du stopper?

- Nej. Det har været et langt, sejt træk og mange overvejelser om, hvad jeg skal. Jeg besluttede det for ti dage siden.

Tøj har været hele dit liv. Det må være svært?

- Nej. Det er det faktisk ikke. Jeg arbejder sindssygt mange timer, og det vil jeg gerne have står mål med min indtjening. Den balance er væk, så jeg lukker på grund af rettidig omhu, ikke fordi jeg er træt af at stå butik. Det skal bare give mening, jeg vil ikke sætte penge til ved det.

For dyr adresse

Du har gået stille med din beslutning?

- Ja, der er nok nogle, der får kaffen galt i halsen, når de læser det nu. Men jeg kan bare se tendensen, og nogle gange skal man turde tage skridtet og komme videre.

Hvad tænker du om Vardes fremtid som handelsby?

- Det har jeg ingen mening om. Jeg kan se for min egen butik, at huslejen slet ikke står mål med det, jeg kan tjene på adressen.

Har opgivet salg

Har du prøvet at sælge din butik?

- Nej. Folk har også svært ved at låne penge i banken, så det giver sig selv.

Butikken giver jo også underskud?

- Ja, det bliver det ikke lettere af.

Hvad med dig?

- Det ved jeg ikke. Jeg er ikke færdig, så lad os se, hvad der sker. Nu skal jeg have det her overstået, så jeg kan begynde at forholde mig til, hvad der så skal ske.

Wagner i Varde lukker: Internettet har stjålet alt - selv julehandlen er væk

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce