Vred mastemodstander: - Folketinget taber hovedet

Beth Helle Lauridsin og Bjarne Voigt Lauridsen er mildt sagt trætte af, at de igen kan risikere at blive nabo til en over 40 meter høj højspædingsledning.
Foto: Henrik Reintoft

Vred mastemodstander: - Folketinget taber hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Beth Helle Lauridsen, formand for Foreningen for elkabler i jorden, langer ud efter Folketinget, der bakker op om højspændingsmasterne tværs gennem Varde Kommune.

VESTERBÆK: Når samtlige partier på nær Enhedslisten og Alternativet i Folketinget bakker op en 400 kilovolt højspændingsledning ned gennem Vestjylland, så er oddsene i den grad mod modstanderen, Foreningen for elkabler i jorden. Det vedkender formanden Beth Helle Lauridsen fra Vesterbæk ved Sig.

- Jeg er virkelig gal. Vi prøver. Jeg indrømmer, at det ser sort ud, siger Beth Helle Lauridsen.

For hende og Vestjylland ser det sort ud. Og det fordi, at jagten på grøn energi ingen ende vil tage.

- Jeg synes, de taber hovedet i Folketinget. De er så forhippede på grøn energi, og så siger de bare ja til masterne, siger Beth Helle Lauridsen.

Forurener landsdel

Prisen er i hendes øjne, at Folketinget i stedet forurener en hel landsdel. Det, som i daglig tale hedder Udkantsdanmark.

- De vil gerne sikre Udkantsdanmark. Og det gør de ved at give os højspændingsmaster. Det forstår jeg ikke, siger Beth Helle Lauridsen.

For de over 40 meter høje master er ikke ligefrem befordrende for at slå sig ned i Vestjylland. Og hun er mildt sagt ikke imponeret over medlemmerne i Folketinget.

- Politikerne ved helt ærligt ikke meget. Og da jeg havde foretræde, var der ikke særlig megen interesse, siger hun.

Hun henviser til, at hun og hendes mand Bjarne Voigt Lauridsen i slutningen af oktober fik foretræde for Energi-, Forsynings- og Klimaudvalget i Folketinget.

Fakta
Planerne

Energinet.dk ønsker at udvide elnettet og vil bygge for i alt 11 milliarder kroner. Den største investeringer er et jævnstrømskabel til England til 7,9 milliarder kroner.

  • Samtidig ønsker Energinet.dk at opføre en 400 kilovolt højspændingsledning fra Idomlund ved Holstebro via Karlsgårde og til Endrup og videre ned til Niebüll. Pris 1,9 milliarder kroner.


  • Højspændingsledningen skal stå færdig i 2021.


Vred mastemodstander: - Folketinget taber hovedet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce