Vil ud med budskab: Elinstallatør købte en annonce - men ikke for at sælge noget

Jens Stenberg påskedag ved sin installatørbutik. JydskeVestkysten mødte ham på vej til middag i forbindelse med barnedåb. Foto: Morten Nielsen

Vil ud med budskab: Elinstallatør købte en annonce - men ikke for at sælge noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Det var ikke for at sælge elartikler. Se her hvilken debat Jens Stenberg har fået gang i med annonce.

Nørre Nebel: JydskeVestkysten har nogle regler om, at man kan få et debatindlæg i, men at det højst må være 250 ord. Det syntes Jens Stenberg, elinstallatør i Nørre Nebel, var for kort, så han besluttede sig for at indrykke sit læserbrev som annonce i stedet for at skære det ned til 250 ord. Og det var vel at mærke ikke en annonce for produkterne i sit installatør-firma, som Jens Stenberg indrykkede.

- Jeg synes ikke, der var plads til det, jeg ville frem med, begrunder Jens Stenberg sin beslutning om at indrykke en annoncen.

Han har brugt 4000 til 5000 kroner på at få sit budskab ud.

Jens Stenberg beskylder i annoncen politiker Preben Friis-Hauge (V) i Varde Kommune for at fuske, når det gælder en udregning om at fordele penge til områderne i Varde Kommune. Når man læser indlægget mere indgående, så er det måske ikke fusk, men snarere kommunens udregningsmodel, som Jens Stenberg ikke er enig i. Han er slet ikke enig - for at sige det mildt.

Det drejer sig om, at Preben Friis-Hauge i en Facebook-debat har anført, at Nørre Nebel har fået relativt mange anlægsmidler, 97 millioner kroner på ti år. Det er små 62.000 kroner per borger i gennemsnit, og det er langt mere end borgerne i Varde Kommune som helhed.

Tag en diskussion i en by, hvor de er ved at miste plejehjemmet, eller spørg i Horne eller Sig, hvor der kun er ældreboliger. Plejehjemmene og deres arbejdspladser betyder meget.
Preben Friis-Hauge (V) forsvarer kommunens udregning

Tallen viser ikke det rette

Jens Stenberg erkender, at det kan godt kan være, at de tal er rigtige.

Det, der alligevel får ham til tastatur og pengepung, er, at han synes, at der en indbygget skævvridning. Nørre Nebel har fra 2007 til 2017 fået plejehjemsbyggeri og ældreboliger, som udgør 80 millioner kroner, altså langt det meste af det samlede beløb, som sender Nørre Nebels borgere over gennemsnittet.

- Kommunen får da penge ind i husleje, det er jo ikke udgifter det hele, siger Jens Stenberg.

Han anfører også, at sådanne boliger kan bruges af alle ældre i Varde Kommune og ikke er specielt øremærket Nørre Nebel.

Kommunen har også brugt cirka en halv million kroner på at ny hal ved materielgården.

- Den synes jeg heller ikke kommer byens borgere til gavn, men den tæller med i udregningen, siger Jens Stenberg, som dog godt kan se, at det er et lille beløb.

Tallene er ikke fusk

Formanden for plan og teknikudvalget i Varde Kommune, Preben Friis-Hauge bryder sig selvsagt ikke om at blive beskyldt for at fuske. Han siger:

- Jeg mener da, at de penge til plejehjemsbyggeri skal regnes med. Tag en diskussion i en by, hvor de er ved at miste plejehjemmet, eller spørg i Horne eller Sig, hvor der kun er ældreboliger. Plejehjemmene og deres arbejdspladser betyder meget. Anlægsudgifter til plejehjem i Ansager og Tistrup er også regnet med lige som i Nørre Nebel.

- En hal på materielgården er regnet med. På samme måde er rådhusbyggeri, campus og ombygning af borgerservice og jobcenter ved det tidligere sygehus i Varde regnet med, siger Preben Friis-Hauge.

Han mener, at Varde Kommune har en rimelig og sammenlignelig måde at regne anlægsudgifter ud på i lokalsamfundene.

Vil ud med budskab: Elinstallatør købte en annonce - men ikke for at sælge noget

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce