Vestbanen lukker og erstattes af busser


Vestbanen lukker og erstattes af busser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

VARDE: Varde Byråd har tirsdag d. 1. december kl. 18.00 Vestbanens fremtid på dagordenen for at fremsætte sine ønsker om Vestbanens fremtid.

Men inden man når så langt, får byrådet fra start besøg af repræsentanter for Region Syddanmark, der vil fortælle om regionens planer for Vestbanens fremtid. Og de er helt klare. Vestbanen fra Varde til Nørre Nebel lukker efter mere end 100 års drift.
Og banen bliver erstattet af tre buslinier.

Det er regionspolitikernes oplæg, og den endelige dødsdom over Vestbanen må formodes konfirmeret på Regionsrådets sidste møde i år d 21. december.

 Med den afgørelse, der er på vej, vil der omsider blive gjort ende på mange års uvished og problemer med nedslidt togmaterial, forældet skinneanlæg og problemer med mange ubevogtede overkørsler.

De 37 kilometer Vestbane er snart historie. Regionens indstilling hviler først og fremmest på økonomi. Regionsrådsmedlem Thyge Nielsen, (V), der har været med til at lave indstillingen, er rådets repræsentant i Vestbanens bestyrelse og sidder også i Varde byråd. Han siger, at økonomien vejer ungt. – Region Syddanmark bruger 90 mio. kr. om året på kollektiv trafik Jeg kan ikke som politiker se mig selv i øjnene, hvis man bruger 20 mio. kr. om året på 37 kilometer jernbane, siger han.

Den skrabede fremtidig model for Vestbanen ville koste omkring 20 mio. kr. om året i drift. Buskørsel med fem busser til at betjene de tre ruter kan gøre for max. 4 mio. kr. altså bare en femtedel.

Vestbanen lukker og erstattes af busser

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce