Venter over 100.000 besøgende: Mød kunstnerne bag vadehavsudstillingen

Fra sidst, der var Wadden Tide, hvor Christian Kerrigan/Astudio fra England deltog med værket Living coastline Wadden Tide. Inspireret af det keltiske tegn for tid skabte Kerrigan en installation, der som en midlertidig oase inviterede publikum til at passere igennem og opleve kystens evige forvandling og havets stærke kræfter. Arkivfoto: John Randeris

Venter over 100.000 besøgende: Mød kunstnerne bag vadehavsudstillingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kunstnere fra hele verden er kommet til Blåvandshuk for at skabe 12 værker, der tager udgangspunkt i Vadehavet. Værkerne kan opleves døgnet rundt under Wadden Tide 2019.

Når blandt andet Adrian Hughes lørdag den 31. august åbner vadehavsudstillingen Wadden Tide 2019, er det samtidig startskuddet på en udstilling med unikke kunstværker, der kun kan opleves den ene gang.

Wadden Tide er en stedsspecifik kunstudstilling, der er formet netop til vadehavsområdet. Et område, der strækker sig fra Holland i syd til Varde og Blåvandshuk i nord.

Ved åbningen kan man møde de professionelle kunstnere bag de 12 værker. Fælles for kunstnerne er, at de alle kommer fra lande langs den østatlantiske rute for trækfugle - fra Sydafrika over Vadehavet til Island. Gennem det sidste år har kunstnerne arbejdet med vadehavsområdets kultur og natur.

- Vi er stolte over igen at kunne afholde Wadden Tide, der er til stor glæde for både vestkystens beboere og turister. Jeg glæder mig meget til at opleve kunsten uden for de vante rammer ved Blåvandshuk, der som Danmarks vestligste punkt i forvejen er en stor turistattraktion, siger borgmester Erik Buhl i en pressemeddelelse fra Varde Kommune. Han fortsætter:

- Åbningen af Wadden Tide plejer at være en kæmpeoplevelse, som jeg glæder mig til igen at overvære.

Program
  • Udstillingen foregår nedenfor Blåvandshuk Fyr, og åbningen er lørdag den 31. august klokken 11.00
  • Tale ved Formand for Kulturregion Vadehavet, René Andersen.
  • Tale ved Formand for Udvalget for Kultur og Fritid i Varde Kommune, Mads Sørensen.
  • Tale ved Formand for Nationalpark Vadehavet, Janne Liburd.
  • Fællessang under ledelse af kunstner Nana Francisca Schottländer fra projektet Inseparable Together samt fire korsangere.
  • Foredrag ved journalist Adrian Hughes.
  • Nana Francisca Schottländer leder gæster ud på en sanserig tur i landskabet. Varde Garden akkompagnerer.
  • Wadden Tide 2019 erklæres for åben.

Foredrag og sang

Åbningen byder endvidere på foredrag ved Adrian Hughes, fællessang og kunstnerne bag projektet Inseparable Together.

Inseparable Together er en billedrig, stemningsmættet og sanselig gengivelse af tre kunstneres møde og udveksling med Vadehavet. Med afsæt i et kunstnerophold hos Nationalpark Vadehavet har Ellen Birgitte Rasmussen, Alexandra Buhl og Nana Francisca Schottländer udviklet projektet, hvor de gennem fire årstider og på fire forskellige steder i Vadehavsområdet har udforsket landskaberne og naturfænomenerne og skabt materiale i form af lyd og videooptagelser, der illustrerer, hvordan vi som mennesker er uadskillelige fra naturen.Ved åbningen af Wadden Tide vil Nana Francisca Schottländer tage publikum med på en sanselig rejse ud i vaden gennem lyd og ord, og videre ud i landskabet. De vil vandre gennem komponist Ellen Birgitte Rasmussens værk Bølger, der fremføres af Varde Garden.

Kulturregion Vadehavet står bag Wadden Tide.

Venter over 100.000 besøgende: Mød kunstnerne bag vadehavsudstillingen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce