Varde får to nye tekniske uddannelser: Tilmeldingen er i gang

Depotlokalet her på Campus Varde blev præsenteret som et kommende værksted for 1. grundforløb i byggeri i december 2016. Forløbet startede ikke op på grund af for få tilmeldinger, men nu bliver der gjort et nyt forsøg. Arkivfoto: John Randeris

Varde får to nye tekniske uddannelser: Tilmeldingen er i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

For anden gang forsøger Rybners Tekniske Skole at oprette et grundforløb i Varde. Denne gang har skolen flere lokale samarbejdspartnere.

Varde: Det lykkedes ikke sidste år at få oprettet et 1. grundforløb i byggeri i Varde, da kun seks elever tilmeldte sig, men nu er en række lokale interessenter gået sammen med Rybners Tekniske Skole for at gøre et nyt forsøg.

Denne gang er det meningen, at der både skal være et 1. grundforløb for byggefagene og for "mad og café". Det er to områder, hvor der er mangel på arbejdskraft i Varde Kommune, og derfor har også erhvervslivet engageret sig i at få uddannelserne til Varde.

- Nu er der kommet en bredere kreds. Det er erhvervslivet, der skal være med til at sælge det. UU-vejledningen er med i det. Erhvervsplaymakeren i Varde er ude og fortælle om mulighederne. Og vi er kommet før i gang end sidste år, siger Jens Carlsen, der er leder af alle Rybners 1. grundforløb.

Det 1. grundforløb er et forløb på 20 uger på tekniske uddannelser. Der er i alt seks 1. grundforløb, der alle dækker meget brede grupper af uddannelser. Det blev indført, så de unge fik en mulighed for at snuse til forskellige fag, før de valgte, hvad de ville uddanne sig til.

De to nye grundforløb
Begge 1. grundforløb varer 20 uger. Efter de 20 uger skal eleverne fortsætte på 2. grundforløb på Rybners Tekniske Skole i Esbjerg.Grundforløbet i byggeri kan bruges til at bliver tømrer, murer, maler, VVS-installatør eller elektriker.

Grundforløbet i "mad og café" kan bruges til at blive bager, konditor, ernæringsassistent, gastronom eller tjener.

Det er usikkert, hvor de to grundforløbs faglokaler kommer til at være, men parterne bag de to grundforløb regner med at kunne melde det ud snarest.

Der er tilmeldingsfrist 1. marts, og uddannelserne begynder efter sommerferien.

Mest for unge nord for Varde

De nye uddannelser kommer til at ligge i Varde, men hovedmålgruppen er unge, der kommer nord for Varde. I mange af disse byer er det overkommeligt at komme til Varde, men der er en meget lang transportvej til Esbjerg.

Håbet er, at skridtet ind på erhvervsuddannelsen bliver nemmere, når de første 20 uger kan tages i Varde. I første omgang bliver det et forsøg, der kører i et par år.

Handelsskole er med

Ligesom i det første forsøg med tekniske uddannelser i Varde, er Varde Handelsskole og Handelsgymnasium igen med i samarbejdet. Det er nemlig handelsskolen, der skal stå for undervisningen i boglige fag som dansk og engelsk.

Rybners salg- og marketingschef, Lizette Yde Frederiksen, fortæller, at udgangspunktet er, at de tekniske elever skal have egne hold, men der er også mulighed for, at der kan ske samlæsning med elever på handelsskolens erhvervsuddannelser.

Varde får to nye tekniske uddannelser: Tilmeldingen er i gang

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce