Varde Svømmeklub kæmper igen for overlevelse

Alex Brink Thomsen meldte sig til bestyrelsesarbejde i Varde Svømmeklub, da den sidst kæmpede for overlevelse for fem år siden. Nu er den gal igen. Foto: Yvonn Tittel

Varde Svømmeklub kæmper igen for overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Da Varde Svømmeklubs nuværende formand kom i bestyrelsen for fem år siden, var det som følge af et nødråb om hjælp eller lukning. Nu står klubben i akkurat samme situation igen.

Varde: På de indre linjer er meget blevet bedre i Varde Svømmeklub.

Da den sidst hang i tovene for fem år siden, sejlede både økonomien, instruktørsituationen og medlemmer til bestyrelsen.

Denne gang er det kun medlemmer til bestyrelsen, der mangler. I første omgang i hvert fald, for instruktører er der kun lige nok af, og et par stykker mere ville straks føre til oprettelse af nye hold.

- Men bestyrelsen skal på plads først, som afgående formand Alex Brink Thomsen siger. Han fortsætter:

- Vi er nødt til at have løst begge ting, for vi skal selvfølgelig have instruktører og livreddere nok. Men lige nu og her er udfordringen bestyrelsen, for den er grundlaget for, at vi overhovedet har en klub.

Varde Svømmeklub
Bestyrelsen har i de fem år, Alex Brink Thomsen har været medlem, haft cirka 10 møder om året.Den ny bestyrelse kan reducere antallet af møder, for nu er der styr på opbygning af svømmeskole, og frivilligheden er på plads i alle led i klubben, der tidligere havde lønnede instruktører og samtidig underskud.

For fem år siden overtog den ny bestyrelse i Varde Svømmeklub et underskud på 70.000 kroner. Klubben kom ud af seneste regnskabsår med et overskud på 40.000 kroner.

Varde Svømmeklub har 13 svømmehold med 196 medlemmer i alderen ét til 85 år. Der er 27 instruktører og seks livreddere, begge grupper er frivillige.

Christine Erfurt træner klubbens konkurrencehold, også på frivillig basis.

Den ekstraordinære generalforsamling er torsdag klokken 19.00 i Varde Fritidscenters cafeteria.

Kom selv med på nødråb

Alex Brink Thomsen er selvstændig tømrermester med tømrerfirmaet Andersen & Andreasen. Han reagerede på nødråbet for fem år siden, fordi familiens ældste, sønnen Marcus, gik til svømning.

- Jeg har aldrig selv gået til svømning, så svømmeverdenen var helt ny for mig, siger han.

Når han trækker sig nu, skyldes det, at Marcus ikke vil svømme igen, når han til sommer kommer hjem fra efterskole. De to søstre går til powertumbling i Outrup, hvor mor, Helle Thomsen, er aktiv i klubben.

- Det er jo typisk, fordi man har børn i en aktivitet, at man melder sig til klubarbejdet, siger Alex Brink Thomsen.

Op til den ordinære generalforsamling i marts var han og nogle af de andre bestyrelsesmedlemmer rundt hos nogle forældre for at få nye bestyrelsesmedlemmer.

Mangel kom som en overraskelse

Dog havde de ingen anelse om, at det ville blive svært at finde afløsere for de to, gerne tre, fra den nuværende bestyrelse, som vil stoppe, og det ene bestyrelsesmedlem, som har trukket sig.

- Vi troede, at det ville gå af sig selv. Der kom omkring 25 til generalforsamlingen, men ingen nye til bestyrelsen, siger Alex Brink Thomsen.

Derfor er der torsdag ekstraordinær generalforsamling, og klubben har både slået på tromme på bassinkanten, på klubbens medlemsside, i Varde Ugeavis og på Facebook. Det er alvorligt ment, og varslet slet og ret som et spørgsmål om overlevelse for klubben eller ej.

- Det vil jo være mærkeligt, hvis en by som Varde ikke har en svømmeklub, siger Alex Brink Thomsen.

Afgørelse falder torsdag

Hvad sker der, hvis der ikke kommer nye til bestyrelsen?

- Den beslutning bliver op til den tilbageværende bestyrelse, siger Alex Brink Thomsen og fortsætter:

- Vi har fået tilsagn fra én, der har sagt ja til bestyrelsesarbejde, og dermed er der fem, men bestyrelsen er normalt på syv personer.

Kan du overtales?

- Nej. Men jeg har lovet, at jeg gerne vil hjælpe den ny bestyrelse.

- Vi håber bare, at det lykkes at finde nye, for det er jo ikke for sjov. Det vil bare være megatræls, hvis klubben skal lukke, nu hvor der er styr på alt andet.

Varde Svømmeklub kæmper igen for overlevelse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce