Varde Kommunes rengøring bliver 5,5 millioner kroner dyrere

I august 2016 skrev JydskeVestkysten, at der var stor utilfredshed med rengøringen på Næsbjerg Skole. Arbejdsmiljørepræsentant Biran Jensen viser her noget spindelvæv fra vindueskarmen i fysiklokalet. Arkivfoto: Morten Nielsen

Varde Kommunes rengøring bliver 5,5 millioner kroner dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Hvert år skal Varde Kommune fremover bruge 5,5 millioner kroner mere på rengøring end i de seneste år. Til gengæld skulle kvaliteten gerne blive bedre.

Varde Kommune: Det bliver dyrere, men bedre. Sådan er forventningen til det rengøringsfirma, der overtager rengøringen af de fleste af Varde Kommunes bygninger per 1. januar.

Hvor det nuværende rengøringsfirma, Kongsvang, har fået 20,5 millioner kroner for opgaven om året, så skal det nye rengøringsfirma, KN Rengøring, have 26,4 millioner kroner. Da Varde Kommune laver nogle ændringer i forhold til rengøring, bliver den samlede ekstra regning på 5,5 millioner kroner.

- I udbuddet har vi stillet nogle andre krav, og der er ingen tvivl om, at vi forventer, at det her vil give et løft af rengøringen. Vi håber, det er noget, vi kan glæde os over, når det hele er kørt i gang, siger borgmester Erik Buhl (V).

Udbud
Det nye rengøringsudbud er for en treårig periode med mulighed for to års forlængelse.De, der bød på opgaven, blev målt på tre parametre:

Kvalitet talte 30 procent. Det var ting som eksempelvis intern kvalitetssikring og brug af maskiner.

Tidsforbrug talte 25 procent.

Pris talte 45 procent.

Tidsforbrug gav pluspoint

I det tidligere udbud var der fokus på pris. I det nye udbud har der også været kigget på kvalitet og på tidsforbrug. Det vil sige, at Varde Kommune har kunnet leve med en højere pris, hvis selskabet til gengæld vil bruge flere timer på rengøringen.

Alt i alt har KN Rengøring budt ind med at bruge 15 procent mere tid på rengøring af de enkelte arealer, end det tidligere firma brugte. Derudover skal elevtoiletter på 12 skoler også gøres rent midt på dagen fremover.

Det er dog ikke kun den højere kvalitet, der giver en højere pris. Varde Kommune konkluderer også, at der er blevet luget ud i branchen, og selskaberne derfor ikke i samme grad underbyder hinanden.

- Det er en stigning, der er væsentlig højere, end vi havde regnet med, siger Erik Buhl.

Kontrol skal give mindre hovedrengøring

Ud over den daglige rengøring har Varde Kommune puljer til hovedrengøring og til ekstra gulvvask. Disse puljer bliver beskåret, men til gengæld ansætter kommunen en person, der skal kontrollere, om rengøringen er i orden. Tanken er, at hvis det bliver sikret, at den daglige rengøring bliver udført tilfredsstillende, så bliver der mindre brug for ekstra rengøring.

I 2018 bliver pengene fundet i en buffer-pulje, altså en pulje til uforudsete udgifter.

Varde Kommunes rengøring bliver 5,5 millioner kroner dyrere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce