Varde Kommune overvejer at droppe sundhedshus i tidligere hjertecenter

Hjertecenter Varde bliver muligvis ikke til et sundhedshus alligevel. Arkivfoto: Leif Møller

Varde Kommune overvejer at droppe sundhedshus i tidligere hjertecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Varde Kommune havde håbet på et statsligt tilskud på 40 millioner kroner til et nyt sundhedshus i Varde. Kommunen har fået 11,3 millioner. Det betyder, at kommunen overvejer at droppe projektet, fortæller borgmester.

Varde: Varde Kommune har slet ikke råd til det sundhedshus i det tidligere Hjertecenter Varde, som kommunen havde håbet på. Kommunen får nemlig kun 11,3 millioner kroner fra puljen, hvor den havde håbet på 40 millioner kroner.

- Det er selvfølgelig svært at være utaknemmelig, når vi er den kommune, der får næstmest af alle (i Region Syddanmark, red.). Men det er jo langt fra det, vi havde drømt om og håbet på, så vi starter helt forfra, siger borgmester Erik Buhl (V).

Han fortæller, at det er en mulighed at sige nej til pengene og lægge planen i skuffen. Det kan også være, at sundhedshuset skal være et andet sted end på det tidligere hjertecenter. Tina Agergaard Hansen (DF), formand for social og sundhed, kan forestille sig, at det kan være en løsning at faseopdele projektet. Hun kan også forestille sig helt at gentænke, hvad der skal være i huset.

Det skal ske nu
  • Forvaltningen skal frem til 21. maj arbejde på en sagsfremstilling med forslag til, hvad politikerne nu kan gøre.
  • 14. maj er der byrådsmøde. Her vil byrådet tage en drøftelse af sagen, så social- og sundhedspolitikerne ved nogenlunde, hvad resten af byrådet kan bakke op om. Denne drøftelse vil ikke være offentlig.
  • 21. maj skal Udvalget for Social og Sundhed give sin indstilling til, hvad kommunen nu skal gøre.
  • 29. maj behandler Økonomiudvalget sagen.
  • 4. juni skal byrådet formentlig behandle sagen igen - denne gang på den offentlige del af mødet.

Et andet sundhedshus - eller slet ikke

Uanset hvad bliver det ikke et sundhedshus i den skala, der tidligere har været skitseret.

- At tage en af de gamle beslutninger og føre frem, når vi mangler 10-20 millioner kroner - det har ikke sin gang på jord, siger Erik Buhl.

Det er simpelthen en reel overvejelse at sige nej til pengene og lade være med at lave et sundhedshus?

- Ja. Det vil det være, så længe vi ikke ved, hvad der ellers er af muligheder. Det vil være ærgerligt, men vi har ikke mange millioner stående til det.

Forvaltningen på arbejde

Det bliver på et møde 21. maj, at Udvalget for Social og Sundhed skal komme med en indstilling til, hvad der nu skal ske.

- Alle bolde er i spil, og forvaltningen skal nu hjem og have fat i de her bolde og have dem samlet til en sagsfremstilling, siger Tina Agergaard Hansen og fortæller om forvaltningens opgaver:

- Det bliver noget med, om man kunne tænke sig en faseopdelt model, og hvis man kan det: Hvad skal der ske i faserne, og hvor mange faser skal der være? Det kan også være noget med, hvordan verden vil se ud, hvis vi simpelthen skrinlægger projektet.

Varde Kommune overvejer at droppe sundhedshus i tidligere hjertecenter

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce